Ghid pentru bărbați: cum să porți corect șosetele

Ghid pentru bărbați: cum să porți corect șosetele

Un bărbat stilat se cunoaște după șosetele pe care le poartă! Chiar dacă mulți domni nu le acordă atenție, dacă nu sunt alese bine, șosetele pot ruina complet o ținută.


Pentru a evita astfel de situații e bine să ții cont de criterii cum sunt materialul, grosimea, precum și culoarea lor. Astfel, înainte de toate, există câteva reguli de stil ce se cuvin respectate cu strictețe:

* Șosetele groase, dintr-un bumbac mai dens sau cu lână în compoziţie, se vor purta numai la încălțămintea de iarnă. În lunile calde şosetele vor fi mai subţiri, dintr-un bumbac ce permite aerisirea piciorului şi absorbţia transpiraţiei.

* În niciun caz nu se poartă șosete la sandale. Nici frigul, nici dorința de a-ți ascunde degetele de la picioare nu sunt scuze pentru această alegere. Renunță la sandale și poartă pantofi subtiri, de piele, necăptușiți.

* Șosetele de culoare albă merg purtate doar cu pantofii sport. În rest, NU ai voie să porţi şosete albe, mai ales la costum.

* Ce trebuie să mai știi e că șosetele gri sunt cele mai sigure și rar poți da greș cu această culoare.

* Șosetele foarte colorate, cu diverse imprimeuri și modele, se potrivesc doar la stilurile sport și casual. Aici totul e permis și ține de bunul gust și de talentul de a asorta șosete colorate la diferite tipuri și culori de pantaloni.

* Șosetele colorate sunt acceptate sau interpretate așa cum trebuie dacă lucrezi în domenii ca modă, IT sau consultanță. De asemenea, sunt „iertați” pentru îndrăzneală toți cei care dețin companii care se află în topul celor mai puternice din lume. În acest caz, criticii de modă consideră că ți-ai câștigat dreptul de a încălca niște reguli.

Cum le asortezi

* Șosetele se asortează cu pantalonii, nu cu pantofii. Așadar, pantalonii negri îi purtăm cu șosete negre. În cazul costumelor negre, sunt recomandate doar șosetele negre. Pantalonii maro merg cu șosetele maro, cei gri cu șosetele gri etc. Sunt și câteva excepții de la regulă și acestea se referă exclusiv la purtatul șosetelor colorate.

* O ținută elegantă cere obligatoriu șosete elegante. Acelea mai subțiri și lungi, de obicei în culori simple. Aici merită să repetăm regula de mai sus. La costum negru purtăm doar șosete negre, în rest se merge pe regula de asortare cu pantalonul.

* Pentru stilurile sport și casual, și dacă vrei să fii mai îndrăzneț, poți alege șosetele cu diverse imprimeuri, pe care le poți asorta și cu geanta, fularul sau eșarfa, cămașa etc.

* Șosetele trebuie să fie lungi, pentru a nu dezvălui deloc pielea piciorului, nici măcar atunci când stăm așezați. Excepția o reprezintă doar tălpicii, care oricum sunt creați pentru a fi invizibili, bine ascunși în pantof.

Recomandări