Ghimbir pentru frumuseţea ta. Reţete uşoare

12 aprilie 2013 Corp
 
 

O linguriţă de ghimbir are la fel de mulţi antioxidanţi ca o cană de spanac şi îl poţi folosi întotdeauna în bucătărie. Însă vom vorbi astăzi despre preparatele cosmetice din ghimbir, care te ajută să ai o piele fină şi catifelată, iar o baie cu siguranţă te va relaxa.

Un fruct bogat în vitamina E, ghimbirul hrăneşte şi întreţine pielea tânără. Dacă alegi să speli zilnic pielea cu săpun natural de ghimbir, trebuie să afli faptul că ghimbirul are un uşor efect de încălzire a pielii, intensifică circulaţia sangvină, combate celulita şi varicele, accelerând eliminarea toxinelor.

Crema cu ghimbir se poate prepara acasă folosind 10 cm de rădăcină ghimbir, patru linguriţe de ulei de jojoba, patru linguriţe de ulei de migdale, patru linguriţe de ulei vitamina E (sau capsule cu Vitamina E) şi o cană unt de cacao.

Loţiunile de corp pe bază de ghimbir au efecte de întinerire. Industria cosmetică a lansat o gamă variată de produse care hrănesc epiderma şi îi conferă fineţe şi supleţe, revitalizează muşchii, potenţează acuitatea simţurilor, având şi efect afrodisiac. Imediat ce ating pielea, moleculele aromatice de ghimbir sunt trimise direct creierului, datorită receptorilor senzoriali situaţ în cavitatea nazală.

Trebuie să mai ştii faptul că o mască din miere şi ghimbir îţi va energiza şi hidrata pielea. Masca se prepară astfel: se rade ghimbirul, cam o lingură şi se amestecă cu miere tot cam aceeaşi cantitate. Se mai adaugă şi câteva picături, maxim o linguriţă, de suc de lămâie şi gata, poţi întinde această mască pe faţă pentru 15-20 de minute.

 

Baia cu ceai verde, ghimbir şi ovăz este una din cele mai relaxante tratamente. Pentru această reţetă ai nevoie de trei linguri de ovăz organic, două linguri de frunze de ceai verde şi o lingură de ghimbir ras. Amestecă ingredientele fărâmându-le între degete şi apoi pune-le într-un săculeţ din plasă sau material textil. Introdu-l în apa fierbinte şi lasă-l să infuzeze. Ceaiul verde îţi va catifela şi hidrata pielea în timp ce tu te relaxezi complet.

Text: Mara Copăescu


 
 

Recomandări