Globurile de Aur 2018: vedetele au pășit pe covorul roșu în ținute negre

08 ianuarie 2018 Noutăți
 
 

Este dificil să comentezi cel mai bine îmbrăcate vedete la Globurile de Aur 2018 din moment ce majoritatea actrițelor au ales să poarte negru pentru a-și arăta solidaritatea cu Time’s Up, proiectul care își propune să pună capăt inegalităților și hărțuirii sexuale în Hollywood și în toată țara.

Globurile de Aur 2018 semnifică a 75-a ediție a evenimentului, dar dress code-ul autoimpus de participante face dificilă alegerea unui top de tipul „cel mai bine îmbrăcate”. Și poate că este mai bine așa. Până la urmă, ce nevoie mai au femeile de astfel de topuri, după ce atâția ani la rând au protestat pe covorul roșu în fața întrebărilor reporterilor, care ținteau mai degrabă pregătirile lor pentru ceremonie, decât munca depusă în realizarea filmelor.

Sezonul premiilor are astfel parte de un start, odată cu Globurile de Aur 2018, în care nu vom mai vorbi despre cel mai bine îmbrăcate vedete, ci de cauzele pe care le susțin acestea – iar Time’s Up, cu insignele și alegerea non-culorii pe care o presupune, este o cauză mai mult decât demnă, este urgentă! Planul actrițelor de a opri odată pentru totdeauna hărțuirea sexuală, dar și cauzele ei încă mai întunecate (inegalitatea sistemică), este făcut vizibil de decizia de a purta doar negru. Iar dacă până acum această nuanță semnifica doliul sau un anumit tip de sobrietate, acum capătă valențe noi.

Chit că au existat și voci care au spus că alegerea unei culori nu e decât cea mai la îndemână variantă de a face asta, care duce planul în derizoriu. Ba chiar, cum zicea jurnalista de modă Robin Givhan, poate să dea impresia greșită că „răspunsul corect în fața hărțuirii sexuale ar fi să îți schimbi hainele”.

Pe de altă parte, cum spunea Eva Longoria la lansarea inițiativei Time’s Up, cu o săptămână în urmă, „acesta este un moment de solidaritate, nu unul pentru modă. Ani de zile am vândut aceste ceremonii noi, ca femei, cu rochiile și culorile și fețele noastre frumoase și glamour-ul nostru. De data aceasta, industria nu își mai poate permite să se aștepte să facem piruete. Nu despre asta este acest moment”.

Așa încât a purta negru la ceremonia de premiere Globurile de Aur 2018 nu ține de care sunt cel mai bine îmbrăcate vedete, ci este o declarație de stil… politică. Un semn că inegalitatea nu mai este tolerată, fie că este vorba despre obținerea rolurilor sau de câștigarea unor contracte avantajoase cu diverse case de modă – care în mod obișnuit li se întâmplă doar actrițelor tinere, frumoase și pe val.

Deci, când facem această listă cu cele mai inspirate ținute de la Globurile de Aur 2018, nu ne propunem nici noi să judecăm femeile prezente pentru felul în care arată, ci să ne arătăm preferințele pentru unele dintre ele, luând în considerare cu toată seriozitatea și mesajul pe care îl transmit, de această dată, hainele lor. Care este, fără îndoială, cel mai puternic mesaj pe care l-am văzut până acum pe un covor roșu. Time’s Up!

Iată cele mai inspirate ținute!

Alicia Vikander în Louis Vuitton

Ava DuVernay în Armani Prive

Claire Foi în Stella McCartney

Elisabeth Moss în Dior Haute Couture

Gillian Anderson

Greta Gerwig în Oscar De La Renta

Isabelle Huppert în Chloe

Jessica Chastain în Armani Prive

Meril Streep, Ai-Jen Poo

Millie Bobby Brown în Calvin Klein

Naomi Campbell

Natalie Portman, America Ferrera

Reese Witherspoon în Zac Poser

Saoirse Ronan în Atelier Versace

Tracee Ellis Ross în Marc Jacobs

Viola Davis în Brandon Maxwell

Zoe Kravits în Saint Laurent

Sursa


 
 

Recomandări