Iată ce pensule ar trebui să se regăsească în trusa de machiaj a oricărei femei!

22 ianuarie 2018 Machiaj
 
 

Calitatea unui machiaj reușit stă, pe lânga produsele folosite și tehnica machiajului, și în calitatea instrumentelor folosite. Anume pensulele pot face diferența într-un machiaj.

Există, evident, o varietate mare de tipuri de pensule, însă îți vom povesti care e kitul minim pentru un machiaj de bază și ce pensule ar trebui să se regasească în trusa de machiaj a oricărei femei!

Pensula pentru fond de ten

Exista două tipuri de pensule pentru aplicarea fondului de ten. Le recunoști fie după forma aplatizată, compactă și părul foarte fin, fie după forma circulară și părul la fel de fin. Dacă alegi prima variantă, trebuie să știi că aceea este bună și pentru contouring și highlighting, în timp ce a doua variantă este utilă și pentru aplicarea blush-ului.

Pensula pentru pudră

 

Pensula pentru aplicarea pudrei seamănă cu un pămătuf, fiind rotundă ca formă sau cu aspect de dom. Este foarte important să fie din fire moi, ca să nu îți agreseze tenul. Este ideală pentru a doza corespunzător cantitatea de pudră necesară pentru un aspect natural al tenului.

Pensula pentru corector și ruj

Pentru aplicarea corectorului sau a rujului, putem folosi același tip de pensulă, adică pensula cu vârf alungit, ideală pentru folosirea cât mai precisă a produsului. În cazul rujului, avem nevoie de un contur cât mai exact al buzelor, iar în cazul corectorului, e foarte important ca acesta să fie aplicat fix în punctele în care avem nevoie, fie că vorbim despre o pată, un coș sau cearcăne.
pensula ruj

Pensula pentru blush


Pensula pentru fardul de obraz (blush) seamănă izbitor cu pensula pentru pudră, numai că are o formă puțin angulară, pentru a te ajuta să urmărești traseul natural al osului pometelui. De asemenea, este pufoasă și te ajută să dozezi în mod corect cantitatea de produs necesară.

Pensula multifuncțională (kabuki)

Aceasta pensulă poate fi folosită atât pentru fondul de ten, cât și pentru pudră sau blush sau iluminator. Este utilă pentru că înglobează mai multe tipuri de pensule și are dimensiuni reduse. O regăsești sub forma unui mănunchi de peri lungi și rigizi, care formează o suprafață plană sau conică, iar produsul trebuie aplicat prin mișcări circulare.

Pensula pentru fard de ochi

În ceea ce privește fardul de pleoape, există mai multe pensule care se potrivesc, în funcție de tipul de machiaj. Această pensulă poate fi moale, cu formă compactă și ușor alungită spre vârf. Poate să fie și pufoasă și cu o formă rotunjită. De asemenea, pentru machiajul de tip smokey eyes, ai nevoie de o pensulă cu peri foarte scurți.

Pensula pentru blending

Blendingul presupune estomparea liniilor dure ale fardului pentru un aspect cât mai natural al machiajului. Pensula necesară acestei tehnici este pufoasă și moale, în formă de dom. Dacă îți dorești un machiaj al ochilor cât mai elaborat, atunci ar trebui ca această pensulă să nu lipsească din trusa ta de make-up.

Pensula pentru sprâncene și eyeliner


Sprâncenele sunt foarte importante pentru conturarea fizionomiei, așa că stilizarea lor ocupă un loc important în ritualul zilnic de machiaj. Pensula potrivită pentru această etapă are o formă oblică și un profil foarte subțire. Este recomandat să alegi una care vine la pachet cu o pensulă eliptică, care are peri duri, pentru pieptănarea sprâncenelor și pentru îndepartărea excesului de produs. Așa te asiguri că vei avea sprâncene naturale. Aceeași pensulă poate fi folosită cu brio și pentru aplicarea eyelinerului.

Pensula evantai

Pensula evantai are, așa cum îi spune și numele, forma de evantai. Este foarte subțire și ușoară și cu ajutorul ei se încheie, practic, tot procesul de make-up. Cu o singură atingere, pensula evantai îndepărtează tot excesul de machiaj de pe față și îți lasă tenul curat. Acum ești pregătită să ieși din casă!

Cum arată un kit minim de pensule pentru machiaj?

Dacă nu ești adepta unui machiaj foarte elaborat, atunci poți să îți alcătuiești o trusă de pensule care să îți fie suficiente. Poti opta pentru pensula kabuki, care ține locul pensulei pentru fond de ten, pentru pudră și blush. De asemenea, dacă alegi pensula pentru sprâncene, o poți folosi și pentru eyeliner. În aceeași linie, dacă alegi pensula pentru corector, o poți folosi și pentru ruj. De asemenea, adaugi încă două pensule pentru fard și acesta ar trebui să fie setul complet de numai cinci pensule cu care să îți poți asigura un make-up ca la carte.

Pensule din păr natural sau pensule din materiale artificiale ?

De fapt, atât pensulele din păr natural, cât și cele din păr sintetic sunt la fel de bune, dacă știm când și cum să le folosim. Așadar, în trusa noastră se pot regăsi ambele variante.

Cum curăț pensulele pentru machiaj?

Curățarea pensulelor este un aspect foarte important pentru calitatea lor și pentru obținerea unui machiaj bun. De asemenea, din punct de vedere igienic, nu este o alegere bună să lași pensulele necurățate după ce le-ai folosit. Dacă te confrunți cu un ten sensibil, gras sau cu tendință acneică, folosirea pensulelor necurățate îți poate dăuna foarte tare, favorizând apariția bacteriilor.

Poți folosi produse din comerț, special concepute pentru părul natural al pensulelor, care curăță, dar și hidratează pensulele, pentru a le menține moi și fine. Însă poți opta și pentru soluții făcute în casă, pe bază de șampon sau balsam pentru bebeluși, care sunt delicate și pot avea același efect ca produsele special concepute.

Tehnica este una foarte simplă. Primul pas este să umezești pensulele, ținându-le cu partea stufoasă în jos și având grijă să nu uzi și partea metalica (în timp, lipiciul se va dezlipi, indiferent de cât de mult a costat pensula). Apoi folosești produsul ales pentru curățare și masezi pensula în palmă pentru a face spumă. Aceasta este tehnica ideală pentru a nu deteriora nici forma, nici părul pensulei.

Urmeaza clătirea și uscarea lor, care se face tot cu partea stufoasă în jos. Poți folosi un suport special sau le poți așeza pe un prosop, însă nu uita să le aranjezi perii, așa încât să nu se usuce în direcția nepotrivită.

Ca să-ți fie mai ușor să înțelegi tehnica am ales și un video care să-ți arate pas cu pas ce trebuie să faci.

Sursa


 
 

Recomandări