Iată ce recomandă internauții pentru mahmureală, în caz că nu ți-a trecut „oboseala” de la chef

02 ianuarie 2017 Trăiește sănătos
 
 

Sfârşitul anului reprezintă de fiecare dată un lung şir de petreceri. Însă după Sfântul Ion, când lucrurile încep să revină la normal, urmările celor două săptămâni de excese se resimt. Astfel sunt invocate de urgenţă primele măsuri de ajutor, fie pe bază de medicamente, menite să uşureze digestia şi să limpezească mintea, fie pe baza reţetelor tradiţionale.

home_petrecere

Am creat un grup de discuții pe Facebook pe această temă și iată ce îți recomandă internauții, în caz de … mahmureală!

Cui pe cui se scoate. Uneori…

Cei mai mulți internauți consideră că zicala românească „cui pe cui se scoate” este perfect adevărată în ceea ce priveşte stările nu tocmai plăcute ce urmează petrecerii de Revelion. Deci, dacă îi întrebi cum îi sfătuiesc să se dreagă pe cei care au asistat la un chef trăsnet, majoritatea ne răspund scurt: „Ia-o de la început!”.

Alții cred că remediul ideal după nopţi nedormite şi alimentate din plin cu diverse licori bahice îl reprezintă mişcarea: „Astfel te umpli de energie şi ai scăpat de orice urmă de oboseală”, susține Alex Nedelcu, instructor taekwondo.

Sunt și voci care susţin că cea mai bună reţetă de a te drege după agitatele sărbători de iarnă constă în a mânca zeamă foarte acră.

„Recomand celor aflaţi la nevoie, pe lângă zeama de varză, cafeaua cu sare. La o linguriţă de cafea, se pune o jumătate de linguriţă de sare şi evident nu se mai pune nici o picătură de zahăr. Efect garantat şi mai ales… rapid!”, scrie Andrei Cosmin.

Mai sunt și dintre cei care cred că „un om normal nu ajunge nicio dată în aşa stare, încât să aibă nevoie să se dreagă a doua zi”, susține Elena Munteanu.

Multă zeamă de dragoste şi gata cu cearcănele

Iată ce recomandă contra mahmurelii un alt bărbat, Dorin Oprea, antrenat în discuție, care recunoaşte că a încercat pe propria-i piele mai multe reţete.

„Ideal pentru a te drege după o petrecere de groază e să bei zeamă de castraveţi sau zeamă de varză şi să mănânci murături, ori puţină zeamă de scandal sau multă zeamă de dragoste! Şi îţi trece…”, se amuză acesta.

Sfatul specialistului

Matt Higley, profesor la Mondy’s Bartending Academy din Anglia, a avut şansa de a servi la câteva dineuri de la Palatul Buckingham. El ne recomandă următoarele cocteiluri pentru a drege o mahmureală.

Dacă mahmureala a fost cauzată de spirtoase, se recomandă: frozen black irish – adică 20 ml cremă whisky, 20 ml lichior de cafea, 30 ml lapte sau frişcă lichidă, două cupe de îngheţată şi gheaţă zdrobită. Se amestecă totul în blenderă, după care se serveşte.

După o noapte în care ai băut multă bere, poţi bea liniştit un baltimore zoo – adică 15 ml votcă, 15 ml gin, 15 ml lichior triplu sec, 60 ml suc de afine sau cireşe, restul paharului unplându-se cu bere.

Şi dacă nu îţi aminteşti ce ai consumat, dar ai o durere maximă de cap poţi bea un red eye – jumătate de pahar de suc de roşii, restul bere, unde se mai adaugă un ou crud, sare, piper, tabasco, o băutură preferată de australieni.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări