Iată ce trebuie să știi despre vin

12 septembrie 2015 Nutriţie&Dietă
 
 

Suntem siguri că în fiecare casă se găsește câte o sticlă de vin pentru ocazii speciale.

secretele-lui-bachus-afla-cum-sa-pastezi-vinul-fara-sa-ii-strici-savoarea_size1

Iată câteva trucuri eficiente și utile ce țin de vin, pe care orice persoană ar trebui să le știe:

– Sticla de vin se desface întotdeauna cu două ore înainte de a fi servit.

– Paharul cu vin nu se umple mai mult de trei sferturi din capacitatea sa.

– Vinul trebuie întotdeauna gustat înainte de a fi turnat în pahar. Poate fi acru, fermentat sau cu gust de dop.

– O jumătate de pahar de vin are exact atâtea calorii cât are o lingură de unt.

– Sticlele de vin trebuie ținute întotdeauna culcate orizontal. Vinul trebuie să fie permanent în contact cu dopul, pentru a-i menține umiditatea.

– Păstrează vinul departe de lumină, la o temperatură medie între 10C – 12C.

– Ține sticlele de vin într-un loc de unde nu va fi nevoie să le miști prea des. Pune-le cu eticheta la vedere, astfel încât să nu fie nevoie să le miști ca să afli ce conțin.

– Vinul de țară trebuie pus imediat după cumpărare în sticle, altfel își schimbă culoarea și gustul.

Text: Sabina NICOLAEV

 
 

Îți recomandăm