Iată de ce este bine să-ți îmbrățișezi des copiii!

05 februarie 2018 Dezvoltarea copilului
 
 

Momentele de afecțiune sunt importante în dezvoltarea copiilor. Ei au nevoie să se simtă protejați și iubiți de părinții lor, iar îmbrățisările sunt cea mai bună demonstrație de dragoste.

Le crește stima de sine

Afecțiunea pe care le-o arătăm copiilor este baza construirii încrederii în sine,care-i ajută să se vadă într-o lumină pozitivă și să nu le mai fie frică să încerce lucruri noi. Le putem crește încrederea în ei printr-o simplă îmbrățișare,deoarece astfel cei mici vor afla că,și atunci când greșesc,iubirea părinților față de ei nu scade.

Le arăți că le înțelegi sentimentele

Copiii,chiar și adolescenții,își găsesc uneori greu cuvintele prin care să exprime ceea ce simt. Copiii mici se sperie deseori de tot ce e nou sau diferit,chiar dacă acel lucru nu reprezintă un pericol. În loc să răzi sau să le spui că nu e cazul să se sperie,mai bine îi îmbrățișezi,pentru a-i asigura că totul este în regulă și că-ți pot spune oricând ceea ce simt.

Îi ajuți să se disciplineze

Atunci când copiii sunt obraznici,instinctul îți spune să-i apostrofezi. În loc să-i cerți,mai bine-i îmbrățișezi și să le spui „te iubesc,dar trebuie să vorbim despre comportamnetul tău“. Cei mici vor fi mult mai dornici să te asculte dacă știu că nu va urma o pedeapsă fizică,iar prin îmbrățișare îi încurajezi să fie mai disciplinați.

Un semn de afecțiune pentru cei din jur

Nu toți copiii vor să fie îmbrățișați. Nu este bine să-i forțezi,dar nici să renunți complet la a-i îmbrățișa când simți nevoia. Ei trebuie să învețeimbrat că dragostea nu trebuie să fie arătată doar dintr-un singur sens,de la părinte la copil,ci și de la copil la părinte.

Îmbrățișările reduc stesul

Studiile au arătat că îmbrățișările dintre părinți și copii scad nivelul de cortisol,numit și hormonul stresului. Din acest motiv părinții copiilor născuți prematur sunt încurajați să petreacă cât mai mult timp cu cei mici la maternitate și să-i ia în brațe ori de câte ori au voie. Sursa


 
 

Recomandări