Iată de ce nu trebuie să mai bei niciodată ceai la pliculețe

16 iunie 2017 Food story
 
 

Le găsești în orice magazin și promit să îți ofere toate beneficiile plantelor conținute. Însă specialiștii vin cu un verdict cât se poate de serios: ceaiurile la plic sunt nocive pentru sănătate.

Asta se întâmplă, în primul rând, pentru că multe dintre plantele folosite pentru ceai nu sunt spălate înainte de fi utilizate de producători, ceea ce face ca pesticidele de pe ele să ajungă direct în ceașca ta de ceai.

Mai mult decât atât, ceaiurile parfumate au printre ingrediente „arome artificiale”, create în urma unui proces chimic în care a fost folosit gudron de cărbune. Studiile făcute în laboratoare independente de cercetare relevă faptul că 77% din ceaiul care se găsește pe piața europeană nu ar trece testul standard pentru conținutul de pesticide.

Nici despre ambalajele ceaiurilor, specialiștii nu au cuvinte de laudă. Aceste pliculeţe „mătăsoase” sunt fabricate din polietilen tereftalat (PLA) care, deşi este considerat sigur pentru consum, la temperaturi mari (în timpul fierberii de exemplu) îşi poate modifica structura moleculară şi devin dăunătoare pentru organismul uman.

Nici săculeții de hârtie nu sunt tocmai siguri. Majoritatea sunt tratate cu epiclorhidrină, o substanţă care în contact cu apa se descompune în molecule numite 3-MCPD, care în studii de laborator realizate pe cobai au cauzat cancer, infertilitate şi slăbirea sistemului imunitar.

Prin urmare, majoritatea companiilor de ceaiuri care promovează principiile active asupra sănătăţii, acţiunea benefică şi detoxifiantă vând, de fapt, ceai îmbibat cu pesticide, toxine, ingrediente și arome artificiale.

Toate substanţele binefăcătoare, toţi antioxidanţii plantelor nu pot contrabalansa pe care le conţin ceaiurile, astfel încât o ceaşcă din această băutură care ar trebui să fie sănătoasă, poate deveni o adevărată otravă.

Sursa


 
 

Recomandări