Iată motivul pentru care ar trebui să speli întotdeauna hainele noi ale copilului

01 august 2016 Dezvoltarea copilului
 
 

Una dintre activitățile preferate a multor mămici este să cumpere hăinuțe pentru copiii săi. Și cu cât mai multe, mai diverse și mai colorate, cu atât mai bine. Din păcate, există și un obicei, acela de a nu spăla hăinuțele noi înainte de a îmbrăca copilul, motivând că sunt noi și de calitate bună.

baby

Nou, însă, nu înseamnă și curat. Să vedem motivele pentru care ar trebui să speli întotdeauna hainele noi ale copilului tău, chiar dacă alegi articole din materialele cele mai bune:

Musafiri ascunși

Cu toate că sună a exagerare, există câteva detalii pe care e bine să le iei în considerare atunci când cumperi îmbrăcăminte pentru copilul tău: de unde cumperi hainele, în ce condiții sunt păstrate, cum arată magazinul din care cumperi sau chiar rafturile pe care sunt depozitate etc.

Și asta pentru că în interiorul magazinului pot pătrunde cu ușurință insecte sau rozătoare care răspândesc pe haine bacterii ce pot fi cauza a numeroase boli.

Trebuie să știi că hainele sunt adevărate ”aspiratoare” de microbi, bacterii și mucegaiuri. Dacă nu au fost depozitate în spații curate și igienizate, hainele pot fi încărcate de alergeni și pot declanșa iritații, mâncărimi sau boli de piele.

Pline de substanțe toxice

Ca și cum nu ar fi de ajuns, mai trebuie să știi că unele dintre articolele de îmbrăcăminte sunt pulverizate cu soluții de formaldehidă și rășini toxice, pentru a le reda un aspect proaspăt și culori mai vii.

Specialiștii dermatologi ne avertizează că aceste produse chimice pot fi periculoase pentru pielea delicată a copilului, provocând dermatite de contact și iritații severe.

În concluzie, hainele noi trebuie spălate și clătite de două ori înainte de purtare, iar călcatul acestora la temperaturi ridicate diminuează riscul de îmbolnăvire.

Sfaturile sunt valabile și pentru hainele noastre, ale adulților! 

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări