Invitații Galei caritabile organizate de Inner Wheel Chișinău au petrecut și au licitat diverse obiecte pentru o cauză nobilă

28 februarie 2017 Societate
 
 

Evenimentului filantropic, Gala de caritate “Atinge o inimă”, organizat de Clubul Inner Wheel Chișinău a adus împreună, într-o atmosferă elegantă, peste 150 de invitați din diferite domenii de activitate, care au un scop comun: acela de a ajuta. De această dată, aceștia au donat pentru recondiționarea blocurilor sanitare din staționarul Secției Gastrologie a Institutului Oncologic din Chișinău, astfel încât pacienții internați să aibă asigurate cele mai bune condiții de spitalizare.

16939416_1164980743627649_7321002474960471319_n

Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de spectacolul muzical electrizant susținut de Geta Burlacu&Band, au avut parte și de o tombolă cu cadouri, iar licitaţia caritabilă a fost momentul cheie al serii. Astfel, zeci de mii de lei s-au adunat în câteva ore în care invitații au petrecut și au licitat pentru diverse obiecte.

“Există un entuziasm foarte mare legat de acest eveniment atât pentru aspectul lui monden şi elegant, cât şi pentru cauză”, ne-a declarat Angela Chelaru, membru fondator a Clubului Inner Wheel Chișinău.

În compania amfitrioanelor, membrele Clubului Inner Wheel Chișinău, emoția, buna dispoziție și generozitatea au transformat licitația caritabilă într-o puternică mișcare filantropică. Cele mai dorite obiecte de licitație au fost cărțile lui Spiridon Vangheli, 14 volume cu autograf, care au fost adjudecate de celebrul avocat Gheorghe Avornic, pentru 2000 de lei; tabloul “Orhideea”, semnat și oferit de omul de televiziune Gutiera Prodan, licitat cu suma de 200 de euro; tabloul “Veneția spre seară”, semnat de avocata Inga Albu, licitat cu suma de 120 de euro; geanta de piele cu motive etno, conținând semnătura designerului Alina Bradu și adjudecată cu suma de 1500 de lei de către pictorul Iurie Matei și un set de față de masă din țesături naturale, donat de brandul Promesse Home Decor și licitată cu suma de 1500 de lei de dl. Gheorghe Avornic.

Ideea de a îmbunătăți condițiile din această secție a venit de la Lorena Mednicov, chirurg oncolog, doctor în științe medicale, membru fondator Inner Wheel Chișinău.

“Eu lucrez zi de zi cu pacienții internați în secția Gastrologie a Institutului Oncologic și știu cât de important este ca ei să se simtă bine în timp ce se află internați aici. Și pe parcursul anului noi am făcut lucruri nobile și frumoase, dar acesta este un proiect de anvergură, care necesită mai multe fonduri, de aceea sperăm să generăm din ce în ce mai mult interes pentru cauzele sociale pe care Clubul Inner Wheel Chișinău le desfășoară”, ne-a declarat Lorena Mednicov.

La eveniment a fost prezentă și dna Larisa Catrinici, director al Institutului Oncologic, care a apreciat inițiativa celor 13 membre ale Clubului.

Membrele Clubului Inner Wheel Chișinău susțin că își doresc ca ca această Gală să se transforme, de la an la an, în tradiție, unde implicarea și interesul pentru activitatea caritabilă să crească, nu înainte de a mulțumi tuturor celor care au participat și vor participa de acum înainte la evenimentele organizate de ele.

Mai mult, Elvira Leahu, președinta Clubului Inner Wheel Chișinău, se arată încântată de modul în care a decurs Gala și speră ca, în timp, acesta să devină un eveniment de referință în Chișinău.

”Ne-am dorit ca lumea să se simtă lumea bine și să avem și un artist de calitate care să cânte. Suntem mulțumite de cum a decurs, am avut feedback-uri pozitive de la oamenii care au participat și sper tradiția să continue, iar Gala noastră să devină un punct de referință din punctul de vedere al evenimentelor sociale din capitală. Vă mulțumim din tot sufletul pentru prezență, pentru donațiile realizate, pentru că aveți încredere în noi și pentru că ne ajutați să creștem într-un ritm incredibil”, a încheiat Elvira Leahu, președinta Clubului Inner Wheel Chișinău.

16939612_1164981270294263_5160126237505511887_n

Cei care doresc să contribuie la crearea unor condiții optime de aflare a pacienților în staționarul Spitalului Oncologic, pot face și în continuare donații la următorul cont bancar:

BC ”Moldova Agroindbank” SA, filiala 1 Chișinău
IBAN cont
MD 39AG000000022513005263
C/bancar AGNRMD2X

Mai multe fotografii de la eveniment găsiți AICI!

Text: Alina MATEI
Foto: HDstudio


 
 

Recomandări