Mască antirid din păpădie și iaurt

30 mai 2016 Ten
 
 

Această mască, puternic hidratantă, este perfectă pentru persoanele cu tenul predispus la apariția ridurilor. Și asta pentru că asigură aportul necesar de substanțe regenerante.

papadie

Începând cu vârsta de 30 de ani, pielea femeilor începe treptat să își piardă din fermitate și astfel are nevoie de produse naturale care să o ajute să se hidrateze până în profunzime.

Înainte de aplicarea măștilor asigură-te că ai tenul curățat foarte bine, pentru a permite vitaminelor și mineralelor să pătrundă până în profunzimea pielii.

Ingrediente:

un pumn de frunze de păpădie
1 lingură iaurt natural

Mod de preparare și aplicare:

Este indicat să culegeți frunzele de păpădie din zonele rurale pentru a evita sursele poluate. De asemenea, iaurtul trebuie să fie unul natural.

Înainte de folosire spălați foarte bine frunzele de păpădie și puneți-le în storcătorul de fructe pentru a obține o cantitate mică de suc.

Puneți amestecul într-un săculeț de tifon și stoarceți bine. În acest fel veți obține sucul de păpădie.

La final amestecați-l cu lingura de iaurt.

Se aplică pe faţa curățată bine în prealabil, și se lasă să acționeze timp de 10 minute. După ce timpul s-a scurs, se clătește cu apă ușor călduță.

Beneficiile măștii din păpădie și iaurt

• Datorită sucului de păpădie, această mască homemade ajută la tratarea acneei ușoare. Pentru rezultate și mai bune se recomandă consumul de păpădie sub formă de salate sau sub formă de infuzii. În acest fel vor fi eliminate toxinele din organism, răspunzătoare și de apariția acneei, printre altele;

• Frunzele de păpădie sunt foarte bogate în vitamine și minerale și astfel conferă un aspect luminat al tenului și netezesc ridurile;

• Iaurtul natural aplicat pe ten ajută la curățarea și hidratarea tenului;

• Bogat în acid lactic, iaurtul natural este recomandat pentru hidratarea și îngrijirea tenului matur și previne astfel apariția ridurilor;

• Vitamina B1 prezentă în iaurt îmbunătățește circulația de la nivelul dermului și îi conferă astfel tenului o strălucire aparte;

• Iaurtul reduce intensitatea petelor de pe piele (apărute odată cu înaintarea în vârstă sau din cauza expunerii la soare). În acest fel pielea va căpăta un aspect mai uniformizat și ridurile vor fi netezite;

• Calciul din iaurt ajută la înviorarea pielii fiind puternic hidratant;

• Zincul întâlnit și el din abundență în iaurt ajută la controlarea producții de sebum și previne astfel apariția acneei.

Poți prepara această mască săptămânal, din martie până în septembrie (perioada de recoltare a păpădiei). Dacă ai tenul foarte uscat o poți combina cu puțin ulei de măsline, ulei de cocos sau miere, recunoscute pentru funcțiile lor puternic hidratante și de combatere a ridurilor.

VEZI și ce alte efecte miraculoase are păpădia asupra organismului!

Sursa


 
 

Recomandări