Masca de față cu dovleac te scapă de probleme

Masca de față cu dovleac te scapă de probleme

Una dintre cele mai indicate măști faciale și corprorale pentru revigorarea pielii este masca care are la bază dovleacul.

masca dovleac1

 

Datorită conținutului viatmina A, K şi C, şi minerale precum cupru, magneziu şi potasiu, acesta face tenul fin, îl hidratează perfect, iar cantitatea mare de zinc existentă în dovleac reduce iritațiile apărute pe piele.

Masca cu dovleac pentru ten normal și gras

Pentru prepararea acestei măști cu dovleac, se dă prin răzătoare miezul crud și se amestecă cu un albuș de ou bătut și cu un strop de zeamă de lămâie.
Se lasă să acționeze pe față timp de 20 de minute, apoi se clătește tenul cu infuzie din plante.

 

Masca cu dovleac pentru ten uscat

Miezul de dovleac zdrobit se amestecă împreună cu mierea de albine. Pasta rezultată se aplică apoi pe față și se lasă tot 20 de minute.

Masca cu suc de dovleac

Se curăță dovleacul și se pune într-un blender o bucată de pulpă. Sucul astfel obținut se amestecă cu făină până când devine o pastă. Apoi se aplica pe față și gât și se lasă să acționeze vreme de 20 minute.
Se clătește cu apă călduță.

masca dovleac

Mască exfoliantă pentru față

Pentru tenul tău, o mască exfoliantă din dovleac poate face minuni.
Amestecă o ceşcuţă de piure de dovleac cu două linguri cu zahăr, una cu miere şi jumătate de ceaşcă de iaurt. Aplică amestecul pe faţă, lasă să acţioneze pentru 15 minute, apoi clăteşte-te.

Iaurtul este un exfoliant chimic, iar zahărul unul mecanic, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii. Mierea ajută la hidratarea pielii, iar dovleacul îi oferă nutrienţii necesari pentru a străluci de sănătate.

Tratamentele pot fi făcute o dată pe săptămână. Vei descoperi un ten mai ferm, mai fin şi mai luminos!

Text: Sabina NICOLAEV