Motivul pentru care nu ar trebui să-ți lași copiii să se joace cu frunzele uscate

26 octombrie 2016 Dezvoltarea copilului
 
 

Odată cu venirea toamnei, distracția copilului tău ia noi forme. Iar frunzele uscate sunt o fascinație pentru cel mic.

frunze_toamna

Dacă este ceva ce adoră cel mai mult copilul la toamnă, este multitudinea de culori și modele a frunzelor care cad din copaci. Iar săritul în maldărul de frunze uscate pare activitatea cea mai distractivă în acest sezon.

Totuși, părinții ar trebui să fie vigilenți și să urmărească jocul copiilor, fiindcă aceștia se pot îmbolnăvi sau accidenta.

În cazul în care frunzele cu care se joacă cei mici sunt umede, copilul este în pericol de a contacta bacterii dăunătoare, iar expunerea prelungită la acestea ar putea fi foarte periculoasă pentru un copil alergic. Mucegaiul, care în această perioadă se găsește sub stratul de frunze moarte, le poate provoca micuților strănut, mâncărimi ale ochilor, iritație sau secreție nazală abundentă, tuse, cearcăne sau dureri de cap. Iar dacă copilul suferă de astm bronșic, situația s-ar putea agrava.

copil

Totuși, dacă copilul tău are probleme respiratorii nu-i refuza complet plăcerea de a simți foșnetul frunzelor uscate, ci pune-i o mască în cazul în care se joacă cu frunzele din curte, pentru a evita contactul cu mucegaiul de sub ele.

Este puțin probabil, dar, de asemenea, se poate accidenta. În 2014, două fetițe care s-au ascuns într-o grămadă de frunze adunate pe marginea drumului au ajuns la spital după ce au fost accidentate de un automobilist.

Așadar, dacă ai de gând să îți lași copilul să se joace cu frunze, asigură-te că acestea sunt proaspete și uscate, și într-un loc sigur.

Un pic de precauție nu strică!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări