Olga Holban: “Lucrările mele sunt făcute cu dragoste și transmit energie pozitivă!

15 mai 2017 Interior
 
 

Olga Holban este un artist handmade, cunoscută pentru lucrările frumoase pe care le realizează cu ajutorul tehnicii handlettering. Lucrează din pasiune, se transpune total în obiectele pe care le face, cu grijă la detalii.

Imaginația și creativitatea îi permit să vada în fiecare bucată de lemn un potențial obiect de decor. Ulterior, acesta se transformă în mâinile sale în superbe plăcuțe decorative cu mesaje motivaționale, cutii, mese, scărițe sau rame pentru oglinzi.

“Dragostea pentru lemn a apărut odată ce am descoperit tehnica handlettering. Am îndrăgit mult lemnul”, precizează Olga, care în urmă cu jumătate de an și-a deschis și propriul atelier.

La început, cei ai casei făceau glume legate de pasiunea sa. Și asta în timp ce ea își luase în serios munca. Însă, atunci când au văzut că fantezia se dezlănțuie, iar din mâinile tinerei ies lucrări demne de apreciat, i-au înțeles dragostea pentru lemn.

“Părinții mei acum deja înțeleg, dar la început mă întrebau cum de pot să vând niște bucăți de lemn și încă să le placă oamenilor. De fiecare dată le spuneam că tot ce fac eu e cu suflet, iar lemnul și mesajele de pe lemn transmit anumite emoții, iar asta le place oamenilor”, explică meșterița.

Olga Holban a vrut întodeauna să se facă designer de interior. N-a fost să fie. A urmat o altă facultate. Dar cum pasiunea se ține scai de om, tot a ajuns să meargă pe acest drum. Nici măcar pictură nu a făcut, deși mâinile i-au demonstrat ca talentul e în stare să dețină o putere mai mare decât o grămadă de cunoștințe.

“Nu am făcut facultate de design și nici măcar pictură, pur și simplu îmi place foarte tare ceea ce fac și studiez de una singură, încerc să-mi demonstrez mie că pot”, adaugă Olga.

Găsește lemn oriunde și din orice poate să creeze ceva. Dacă pentru unii niște bucăți de scânduri par neînsemnate, pentru Olga ele pot reprezenta adevărate bijuterii încă înainte de a le înfrumuseța.

“Lucrările simple pot face o locuință frumoasă”, spune Olga, mândră de faptul că propriile mâini au ajutat-o să-și pună imaginația pe pereți și să placă oricui îi trece pragul.

“Toate lucrările mele sunt făcute cu dragoste, cu suflet și atunci tot ceea ce este făcut așa transmite energie pozitivă. Cred că noi toți avem nevoie de asta ca să putem avea o viață frumoasă și liniștită”, susține tânăra meșteriță.

Olga a creat până acum peste 300 de plăcuțe din lemn. Și abia e începutul. Ideile vin de la o zi la alta, important e să încheie tratat de pace cu timpul și cu cei doi copii ai săi pe care îi crește în timp ce ea însăși pretinde la o ascensiune, una profesională, care să-i aducă și satisfacție sufletească.

Text: Elena STEGARI
Foto: arhivă personală


 
 

Recomandări