Peste 700 de copii din familii defavorizate vor avea parte de povești de iarnă adevărate, create de voluntari!

21 decembrie 2017 Societate
 
 

Cu toții așteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, pentru atmosfera caldă de acasă când ne adunăm în sânul familiei, în jurul unei mese copioase, pentru darurile care ne sunt oferite și pentru momentele deosebitecreate în acele zile memorabile. Din păcate, nu toți oamenii au aceleași experiențe de sărbători.

Pentru mulți copii și tineri din familii vulnerabile, aceste sărbători arată diferit, fără cadouri, fără mâncare de sărbătoare, fără momente deosebite…

Iar pentru că toți copiii cred în magia sărbătorilor de iarnă, deoarece atunci visele devin realitate iar Moș Crăciun îi vizitează chiar și pe cei mai nevoiași, organizația de caritate “The Moldova Project” și-a propus să le ofere celor peste 700 de copii din familii vulnerabile și centre de plasament un program cu totul deosebit de Crăciun și de Anul Nou.

Astfel în perioada 24 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018 va avea loc proiectul “Winter Project” (Proiectul de Iarnă), care va consta în programe de animație, de magie cu tematica Crăciunului, întâlniri cu îndrăgitele personaje din desene animate, jocuri dinamice, circ, cinema și desigur daruri de la Moș Crăciun.

Pe parcursul acestor zile, copiii din diverse raioane vor savura din magia sărbătorilor de iarnă și vor primi daruri personalizate ce au fost colectate cu ajutorul voluntarilor din Marea Britanie și Irlanda dar și a partenerilor locali.

Aceste activități sunt niște oportunități unice pentru copiii cu care lucrăm pe parcursul anului de a-și crea amintiri frumoase pentru tot restul vieții lor și a le inspira încrederea într-o viață mai bună. Deasemenea, acest proiect are ca scop educarea societății în spirit civic, prin implicarea activă a cetațenilor în combaterea sărăciei și respectarea drepturilor copiilor în R. Moldova.

“Orice copil are dreptul la o copilărie fericită, iar noi creăm oportunități cu scopuri nobile pentru a deveni Moș Crăciuni și Crăciunițe. Nemijlocit, în timpul Proiectului de Iarnă, vor participa peste 20 de voluntari naționali și internaționali. Dar noi suntem foarte norocoși să avem în echipa noastră sute de voluntari internaționali care, fie de la distanță, fie venind în Moldova, lucreză din greu pentru a ferici copiii suferinzi ai Moldovei. Voluntarii internaționali, o dată cu zâmbetul și dragostea lor necondiționată, aduc în țara noastră practici pozitive, o bucățică din cultura și educația țării lor, fapt ce joacă un rol major în realizarea schimbului intercultural, foarte important pentru o societate în curs de dezvoltare.

Daca doriți să vă alăturați proiectului, noi vă așteptăm cu mare drag în marea noastră familie de voluntari. Participarea înseamnă posibilitatea de a-ți împărtăși timpul, dragostea necondiționată și experiența – cu persoanele vulnerabile care au mare nevoie de susținere.

Voluntariatul este vital pentru persoanele nevoiașe și comunitatea în care trăiești, iar eu sunt pasionată de voluntariat, acesta a devenit un stil de viață, și sunt mândră să fac parte din marea familie a VOLUNTARILOR lumii”.

Text: Victoria MOROZOV, fondatoare și director în Moldova a Asociației de Caritate „The Moldova Project”


 
 

Recomandări