Povestea Adrianei Davidov, designerul vestimentar care creează cămăși cu personalitate

09 februarie 2017 Noutăți
 
 

Pentru că este pasionată de modă, Adriana Davidov a reișit să dea o formă pasiunii sale pentru frumos, culoare şi forme perfecte. Creează cămăși deosebite, prin care reuşește să pună în valoare femeia cu toate calităţile ei.
Află povestea fascinantă a unui designer vestimentar care creează piese vestimentare actualizate la tendințe și maniere.

Povestea cusutului nu pornește de la un ac și ață, cum ne-am fi așteptat, ci de la o discuție cu un amic și, ulterior, de la niște cursuri de croitorie.

A început să creeze de una singură. A cusut până acum rochii, fuste și pantaloni, dar preferatele ei rămân a fi cămășile. Spune că o cămașă se confecționează foarte greu pentru că trebuie să acorzi atenție detaliilor care îi completează croiala.

Prima haină cusută a fost o fustă și încă mai zâmbește când își amintește de modul în care lucra la început.

“Am refăcut-o de multe ori până mi-a reușit”, precizează Adriana.

Întrebată care este cheia succesului săi, Adriana spune fără rezerve că răbdarea este esențială. Dacă n-ar fi avut-o, la primele greșeli și stofe stricate, ar fi renunțat să mai facă această meserie. Etapa cea mai dificilă din tot procesul de muncă este realizarea schițelor, care îi ia cel mai mult timp.

“Să fi știut din start ce investiție presupune acest domeniu nu cred că mă apucam. De multe ori am fost tentată să renunț”, susține ea.

Deși poartă hăinele făcute de propriile mâini, mai merge și astăzi prin magazine, dar este foarte atentă la detalii. Orice cusătură îi atrage atenția și o poate eticheta, ca fiind reușită sau mai puțin bună.

“Înainte nu țineam cont de felul în care e cusută haina, dar acum sunt atentă la fiecare detaliu. Analizez cu atenție fiecare haină din magazine. De multe ori ajung la concluzia că mai bine îmi cos singură hainele decât să dau un pumn de bani pe cele din magazine”, declară Adriana pentru emisiunea “Bună Dimineața de Weekend”, TV Moldova1.

Adriana este studentă la Universitatea Tehnică din Moldova, acolo unde învață design vestimentar. Tânăra susține că pasul făcut e ca si croiala pe care o realizează astăzi – la locul ei și potrivită pentru toată lumea.

Text: Elena STEGARI
Foto: Facebook


 
 

Recomandări