Reţeta fericirii de la un doctor celebru. Nu vă risipiţi forţele pentru oamenii care nu vă iubesc!

15 februarie 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Andrei Kurpatov poate fi numit cu îndrăzneală drept psihoterapeut popular. Acest doctor a ajutat o mulţime de oameni: psihologia şi legile sale complicate niciodată nu au mai fost atât de accesibile!

fericire

Îți propunem cele mai bune sfaturi ale omului care cunoaşte cum să rezolve principalele probleme psihologice. Fericirea ta depinde, fără îndoială, doar de tine! Citește cu atenţie aceste recomandări, te vor ajuta să îți schimbi atitudinea faţă de multe lucruri importante…

kurpatov_kurpatov

Regulile lui Andrei Kurpatov

1. Despre responsabilitate

Niciodată nu pune pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se petrece în viaţa ta. Înţeleg că ispita este mare, dar trebuie să iei hotărârea interioară: “Eu sunt autorul greşelilor mele şi al succeselor mele”. Astfel veţi căpăta puteri pentru a schimba lucrurile.

2. Despre iluzii

Renunţă la iluzia că îți stă în puteri să îi schimbi pe oameni. Undeva, în subconştient, fiecare dintre noi suferă de această înşelare naivă, care în realitate poate deveni suferinţă reală. Doar circumstanţele schimbă oamenii, restul sunt nişte greşeli de percepţie. Nu-i judeca pe cei din jur conform aşteptărilor tale şi atunci, la un moment dat, chiar vei primi plăcere de la felul lor de a fi.

3. Despre dragoste

Oamenilor din ziua de astăzi li se pare că au la dispoziție o infinitate de persoane din care să o poată alege pe cea ideală şi ireproşabilă. Iluzia alegerii nemărginite este o înşelare cumplită. Poate nu fiecare om, dar cel puţin fiecare al doilea ascunde în sine ceea de ce avem nevoie de fapt. E naiv să aşteptăm “întâmplarea fericită” căci ne apucă bătrâneţile.

4. Despre slăbiciune

Este o situaţie tristă, dar nu avem ce face: oamenii din jur au nevoie ca noi să fim puternici. Nimeni nu ne vrea slabi, istoviţi, deprimaţi, cârtitori. Dacă vedem că cei din jur au alte aşteptări, s-ar putea să ne înşelăm. Împacă-te cu ideea că această regulă funcţionează mereu. Cugetă puţin, trage adânc aer în piept şi vei vedea că acesta nu este un motiv de întristare.

5. Despre muncă

Fiecare dintre noi îşi doreşte să se pensioneze și să aibă o astfel de pensie care să-l scutească de grijile financiare viitoare, şi cu cât mai repede – cu atât mai bine. Aceasta e o himeră, dar nu pentru că nu există pensie fără griji, ci pentru că omul are nevoie să lucreze. Dacă vei conştientiza acest fapt, munca zilnică o să înceapă să îț aducă bucurie.

6. Despre copii

Noi naştem copii pentru a înţelege ce este iubirea adevărată, pentru a o trăi pe propria piele şi chiar pentru a deveni noi înşine o iubire adevărată.

7. Despre probleme

Învaţă să diminuiezi problemele, nu să le exagerezi. Chiar subconștientului nostru îi este mai bine să audă că problema este măruntă decât că este gigantică. Şi în loc să te gândești că “Viaţa mea nu are sens” e mai bine să înţelegi că de fapt problemele tale nu au sens. Dacă noi suntem în stare cu atâta uşurinţă să ne depreciem propria viaţă, de ce n-am face asta faţă de problemele cu care ne ciocnim?

8. Despre bunătate

Niciodată nu pierde timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de tine şi, mai ales, cu cei care nu te iubesc. În această lume există o mulţime imensă de oameni alături de care viaţa poate fi o adevărată bucurie. Fiți buni şi deschişi cu toţi, nu veţi pierde nimic din asta.

Într-adevăr, oamenii devin nefericiţi nu din cauza unor evenimente, ci din cauza atitudinii faţă de ele. Iar atitudinea ne-o putem schimba spre bine oricând!

Sursa


 
 

Recomandări