Rețetă: Îngheţată raw vegană de fructe!

Rețetă: Îngheţată raw vegană de fructe!

Răsfaţă-ţi simţurile în zilele caniculare cu o îngheţată din fructe, plină de savoare, fără zahăr, frişcă sau lapte. Este un desert simplu, delicios, la îndemâna oricui.

 

Ingrediente:

500 gr banane congelate (cantitate fără coajă)
500 gr căpşuni congelate (poţi folosi pomuşoare sau fructe care îţi plac)
Sucul de la o lămâie
Îndulcitor natural, opţional (sirop de agave sau miere) 

Mod de preparare:

Baza unei reţete de îngheţată raw vegan o constituie bananele, care se numără printre cele mai nutritive fructe pentru că sunt bogate în vitamine, minerale, zaharuri, fibre şi proteine. Înainte de a congela bananele, taie rondele de grosime 0,5-1 cm, stropeşte-le bine cu zeamă de lămâie şi pune-le la congelator în pungi. Bananele stropite din abundenţă cu lămâie au un gust grozav. Este important ca bananele să fie foarte bine coapte.

Căpşunele, spălate şi tăiate pe jumatate, se pun la fel în pungi, la congelator.

Când sunt congelate, punem bananele împreună cu căpşunile în blender şi procesăm 1-2 minute, până când devine o cremă fină. De preferat să foloseşti un blender cu lama în S şi putere a motorului minim 1000w.

Dacă este nevoie, în timpul procesării, opreşte robotul pentru a aduna compoziţia de pe pereţii robotului.

Dacă vrei, poţi mixa cele două fructe separat şi, ulterior, să pui câte 2 cupe din fiecare aromă într-un bol şi să serveşti.

Unul dintre secrete este să pui la congelator bolurile în care urmează să serveşti îngheţata raw vegană! Îi păstrezi astfel mai bine consistenţa.

Odată încercată, îngheţata raw vegană se va transforma, cu siguranţă, în desertul tău preferat din vara aceasta!

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări