Sand-artista Ana Munteanu, speaker la TEDx Vitosha, Bulgaria

22 ianuarie 2018 Societate
 
 

Pictorița și sand-artista Ana Munteanu va participa în calitate de speaker la TEDx Vitosha, Bulgaria. În cadrul prezentării sale, Ana va picta în nisip și va vorbi în același timp. Tema evenimentului va fi “Happy People”.

Contactată de www.thewoman.md, Ana Munteanu a declarat că este prima sa experiență de acest gen la nivel internațional și că se pregătește intens pentru eveniment. Deși nu a dezvăluit despre ce exact va vorbi, a ținut să precizeze că va ține discursul în limba engleză.

Evenimentul va avea loc pe 27 ianuarie 2018, în orașul Sofia, Bulgaria.

Ana Munteanu este pictor suprarealist, sand artist profesionist (picturi în nisip). Ana Munteanu deține un Master în Arte a Facultății de Arte Plastice, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, acolo unde, timp de șase ani, a fost lector superior.

Pe parcursul studiilor Ana combină mai multe tehnici plastice de pictură dezvoltându-și un stil propriu cu baze ale picturii academice clasice și influențe suprarealiste. În paralel artista experimentează cu tehnica desenului în nisip pe care o tot perfecționează în timp, ajungând să susțină show-uri televizate și turnee internaționale.

În picturile sale Ana abordează diverse subiecte și simboluri, prezentând un amalgam al realității cu ficțiunea.
Ana Munteanu a primit mai multe distincţii internaţionale, printre care, în anul 1999, menţiunea Global Shoes din SUA, iar în 1999 şi 2001 – Premiul Le Géste en Liberte, UNESCO Troyes, Franţa.

De-a lungul timpului, am participat la o serie de evenimente cu show-uri de sand art – festivaluri, prezentări, evenimente private, piese de teatru. În 2014, am fost pe rol de sand master și actor în cadrul spectacolului-performance ”Gândurile unei nopți de vară”, în regia lui Mihai Țărnă, desfășurat în Franța, la Paris, unde pentru prima dată a desenat timp de 2 ore.

A realizat videoclipuri de sand art pentru mai multe companii și instituții, printer care menționăm art show-ul pentru concertul „The best off” al formaţiei Proconsul. În 2013, Ana Munteanu a fost finalista unui concurs de talente din România.

În prezent Ana locuiește și activează în România.

Mai multe detalii despre TEDx Vitosha, Bulgaria şi speakerii invitaţi sunt disponibile pe pagina web a evenimentului, www.tedxvitosha.com

Text: Alina MATEI
Foto: arhivă personală


 
 

Recomandări