Sfaturi de îngrijire a tenului acneic

05 aprilie 2017 Ten
 
 

Acneea este cea mai des intalnită problemă a pielii și poate avea un impact negativ asupra calității vieții. Acneea severă, dar și cea moderată poate duce la frustrări, la scăderea stimei de sine, având un impact negativ și asupra vieții sociale, cei mai afectați fiind adolescenții. Dacă înțelegem, însă, cum să o tratăm și cum să îngrijim pielea cu tendință acneică putem scăpa foarte ușor de aceste griji.

IvaPUR

Există mulți factori ce cauzează acneea și multe tipuri de acnee, însa un singur proces prin care aceasta se formează: glandele sebacee produc sebum în exces. Acesta, combinat cu celule moarte, blochează porii, iar bacteriile se dezvoltă în interiorul acestor pori închiși, după care erup sub diverse forme. Așadar, este foarte important să acordăm o mare atenție curățării și exfolierii tenului, pentru a îndeparta celule moarte. Însă, mare atenție, spălatul sau exfoliatul în exces irită pielea, o usucă, iar ca urmare aceasta va produce și mai mult sebum. Așadar, cel mai bine este să avem o rutină zilnică de curățare a tenului, dimineața și seara, și să îl exfoliem de 1-2 ori pe săptămână.

Acneea ușoară și moderată poate fi tratată cu produse specifice, cea mai bună îndrumare poate fi cea a farmaciștilor, ce pot recomanda produse dermatologice, special concepute să trateze și să nu irite pielea. Pentru acneea severă cel mai bun sfat îl poți primi de la medicul dermatolog.

Știm că vrei să acoperi aceste imperfecțiuni și cel mai folosit produs este fondul de ten, însă ai grijă să fie non-comedogen, nu îl aplica în exces și alege unul cu protecție solară. Se spune că soarele, în special bronzatul, ajută în ameliorarea acneei. Parțial adevarat, 10-20 de minute pot ameliora, însă expunerea îndelungată cauzează și mai multe erupții și va duce la pigmentarea leziunilor deja existente. Prin urmare, nu ignorați utilizarea protecției solare.

Vești bune, în schimb, în ceea ce privește ciocolata. Contrar miturilor, ciocolata nu cauzează acnee. Nu există nici o dovadă stiințifică în acest sens. Hidratează-te, mănâncă sănătos și echilibrat!

ivapur ai

Ca să îți fie mai ușor de luptat împotriva acneei, Ivatherm a pregătit gama IVAPUR, ce va răspunde tuturor nevoilor tale. Pentru spălare îți recomandăm IVAPUR gel de spălare, curătă foarte bine, reglează sebumul și nu usucă pielea.

Dacă preferi să înlături machiajul cu ajutorul unei dischete demachiante, poți folosi IVAPUR Loțiune Micelară, pentru o curățare profundă și o toleranță oculară excelentă.

În funcție de severitatea acneei, îți putem recomada IVAPUR No Imperfection, pentru acnee ușoară-moderată, se aplică local, reduce rapid imperfecțiunile, calmează durerea și senzațiile de înțepătură. Pentru acneea severă vă recomandăm IVAPUR A.I. Akne-syt și o vizită la medicul dermatolog.

Nu uita că acneea este o condiție cronică și poate recidiva destul de ușor, motiv pentru care acest tip de ten trebuie mereu ținut sub control, o astfel de cremă este IVAPUR K, cu effect keratolitic, antimicrobial și antiinflamator.

Daca ai doar un ten gras, lucios, fară leziuni acenice, îți recomandăm IVAPUR MAT, o cremă ce iți va hidrata pielea și în același timp va regla producția de sebum și va matifia aspectul lucios.

Iar daca ești la polul opus și urmezi un tratament medicamentos împotriva acneei, îți recomandăm IVAPUR HIDRA, o cremă special concepută pentru tenul sensibilizat și fragilizat de tratamentele medicamentoase.

Toate produsele Ivatherm conțin apă termală Herculane, cu efect calmant și anti-iritant iar din 2015 se găsesc și în Republica Moldova în Farmacia Familiei.

Foto: ivatherm.com.ro


 
 

Recomandări