Sfaturi în materie de stil de la Ylianna Danko. Ce se poartă şi care sunt tendinţele sezonului toamnă-iarnă 2017/2018

04 septembrie 2017 Modă & Stil
 
 

Sezonul rece nu este un motiv pentru a te limita în ceea ce privește stilul vestimentar pe care îl adopți de obicei. Chiar și la temperaturi scăzute, poți asorta hainele astfel încât să ai apariții de invidiat!

Stilista Ylianna Danko are câteva recomandări în materie de stil și alegeri inspirate pentru pentru sezonul rece și îți spune de ce trebuie să ții cont în crearea unei ținute chic, în tendințele toamnă-iarnă 2017/2018.

Tendințele sezonului rece 2017-2018 sunt marcate de moda anilor ’80-’90, curente stilistice, care ne oferă posibilitatea să reinventăm cu stil hainele din garderobele mamelor noastre.

În lista celor mai stylish articole vestimentare, destinate sezonului rece, se regăsesc ținutele din denim. Printre acestea se numără salopetele, gecile, fustele și cămășile din blug, cu ajutorul cărora putem să creăm ținute comode și stilate în același timp.


La fel de populare sunt și motivele în stil folcloric, în mod deosebit cele cu influențe nord-americane. Mă refer la rochiile cu printuri amerindiene, gecile din piele întoarsă, decorate cu franjuri, dar și la accesorii precum pălăriile și cizmele din suede, de tip cowboy style. Cu același succes putem purta bluze și rochii tip ie, cu broderie specifică stilului național sau cu elemente împrumutate din cultura rusească.

Pe poziții rămâne și stilul clasic. Purtăm cu încredere haine minimaliste, atât cu croiuri drepte cât și modele cambrate, cu talia bine definită. Se poartă haine în stil clasic, decorate cu volane feminine, dar și piese vestimentare inspirate din garderoba bărbaților. La mare căutare sunt cămășile și jachetele reconstruite, costumele gen pantalon și jachetă, trenciurile cu umerii supradimensionați cât și pălăriile masculine.

Sezonul rece 2017-2018 este sezonul opulenței. Astfel, rochiile, puloverele și paltoanele cu buzunare din blană sau decorate cu penele vor face senzație.

Nonconformistele, care vor să iasă din anonimat, pot purta trenchuri din piele lăcuită sau, de ce nu, un trench transparent din peliculă, potrivit pentru sezonul ploios. La fel de populare sunt gențile și încălțările din cauciuc.

Culori în vogă

Culoarea roșie revine pe val, ținutele în stil “lady in red” fiind în topul recomandărilor . Toate nuanțele de roșu își fac prezența în colecțiile marelor case de modă, respectiv putem și noi miza pe o rochie sau un palton de această culoare.

Cu regret, multe femei evită să poarte culoarea roșie, de frică că nu li se potrivește tenului. Din punctul meu de vedere aceste afirmații sunt o aberație, deoarece culoarea roșie are atât de multe derivate, că este practic imposibil să nu găsești nuanța care ți se potrivește. Dacă nu ești pregătită să abordezi o ținută All Red, atunci poți pleda pe o geantă sau o eșarfă de culoarea roșie.

În linii generale, în materie de culori, în sezonul rece 2017-2018, purtăm roșu, roz pal, gri, bej, maro, muștar, toate nuanțele de albastru, inclusiv negru, dar și verde „Greenery„-culoarea anului 2017.

Accesoriile, indispenabile în sezonul rece

Dacă nu ne plac căciulie atunci mizăm pe eșarfe, pălării, berete și fulare, care ne-ar scoate din anonimat și, totodată, ne-ar proteja de frig.

Paltoanele din anii precedenți se pot reinventa cu ajutorul centurilor din piele, broșelor sau colierelor supradimensionate.

Text: Alina MATEI


 
 

Recomandări