Slăbește rapid și sănătos cu pepene roșu

Slăbește rapid și sănătos cu pepene roșu

Sursă naturală de vitamine şi minerale, pepenele roşu este fructul ideal pe caniculă pentru că este foarte bogat în apă. De asemenea, consumul de pepene roşu ne ajută să ne menţinem sau să ne redobândim silueta. Puţine persoane, în zilele caniculare, îşi axează alimentaţia pe mâncăruri grele. Majoritatea consumă în special fructe şi legume. Din acest motiv, vara slăbim cel mai uşor.

Detoxifiază organismul

O dietă bazată pe pepene roşu ne poate scăpa de 4 kg într-o săptămână. Evident, nu trebuie să mâncăm doar pepene roşu, ci să ne axăm preponderent pe acesta la micul dejun şi cină pentru că are efect diuretic şi va elimina apa din ţesuturi şi toxinele din organism.

 Te fereşte de cancer

Sursă importantă de antioxidanţi, pepenele roşu ajută la prevenirea multor forme de cancer: de prostată, de sân, de plămâni, colorectal sau endometrial. Luca. În plus, cercetătorii americani au stabilit, în urma unor studii efectuate pe pacienţi diagnosticaţi cu diferite forme de cancer, că aceştia au în sânge cu 35% mai puţin licopen comparativ cu persoanele sănătoase.

30 de calorii aduc organismului 100 g de pepene roşu

Pepenele conţine vitaminele A, B6 şi C, potasiu, apă şi zaharuri între 93 şi 95%, ceea ce-l recomandă tuturor grupelor de vârstă, dar şi în tratamentul bolilor de rinichi şi ale aparatului urinar.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări