Stela Popescu a murit. Actrița a fost găsită prăbușită în holul casei de fiica sa

23 noiembrie 2017 Societate
 
 

Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani. Actrița a fost găsită prăbușită în holul casei de către fiica sa. Există suspiciunea că a căzut și s-a lovit cu capul de podea.

Marea actriță Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. Artista a fost găsită moartă în curtea casei în care locuia în Capitală.

„În jurul orei 15:32 s-a făcut un apel la SMURD. un echipaj s-a deplasat acasă la Stela Popescu. Aceasta a fost găsită decedată în curtea casei. Decesul survenise de mai multe ore”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al SMURD București.

Stela Popescu a fost găsită în holul casei de către fiica ei adoptivă, Ioana Maximlian. Există suspiciunea că actrița a alunecat și s-a lovit cu capul de podea. Nu s-au efectuat manevre de resuscitare, pentru că era deja decedată de câteva ore.

Stela Popescu a fost una dintre cele mai mari actrițe de comedie din țara noastră. A fost actriță de teatru, film și televiziune. A făcut cupluri celebre pe scenă cu Ștefan Bănică Senior și Alexandru Arșinel.

Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o avea bine întipărită în memorie era invadarea Basarabiei de către armata rusă. Atunci, în 1940, tatăl ei, considerat intelectual, deci dușman de clasă, a fost deportat în Siberia, iar mama sa s-a refugiat, împreună cu fiica, în România, la Brașov.

În 1953, susține examenul de admitere la facultate și este repartizată la Facultatea de Limbă Rusă „Maxim Gorki“, la care renunță după un an și jumătate, când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956, este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, iar în paralel continuă să susțină spectacole de teatru.

La sfârșitul facultății, este repartizată la Teatrul din Brașov, acolo unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. Din 1963 până in 1969 joacă la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1969, Stela Popescu părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea), din 1963 până în preznt. În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican.

Sursa


 
 

Recomandări