Surpriza unui detox de 14 zile, în care am consumat doar smoothie și apă! Programul este creat de Lucia Gavriliță!

07 februarie 2018 Nutriție
 
 

Dacă detoxul este un trend, atunci este un trend sănătos și mă bucură să știu că avem posibilitatea să urmăm o astfel de cură și la noi. Deși, clar, una e să încerci să faci o detoxifiere acasă şi alta e să mergi într-un mediu propice, unde ai linişte, meditaţie, să lucrezi din toate direcţiile ca să îți cureţi organismul, adică chiar să-l faci complet, ca la carte. Însă, atunci când nu-ţi permite timpul și nici posibilitatea, faci acasă detoxifierea, aşa cum am făcut şi eu recent.

Scopul principal pentru care am ales să urmez o cură de detoxifiere de 14 zile, un program de detox creat de Lucia Gavriliță, expert practician în alimentație vie, certificată international, a fost că mi-am dorit să-mi cresc nivelul de energie și să-mi întăresc imunitatea. Pentru că în ultimul timp resimțeam anumite dezechilibre.

Programul de detoxifiere pe care îl propune Lucia Gavriliță este unul foarte comod de urmat acasă. Cele 14 zile sunt alcătuite din hrană lichidă, smoothie verde, infuzie de chaga, apă Kangen și vlăstari, toate livrate la domiciliu.

Programul se desfășoară în trei etape: pre-detox, detox-maraton și post-detox. Programul vine la pachet cu un Ghid cu cele mai importante reguli pe care trebuie să le respecți când urmezi o astfel de cură.

Țin să menționez că programul de detoxifiere cu smoothie verde (clorofilă) este un concept absolut revoluționar pentru această zonă, rezultat în urma studiilor Luciei în cadrul Institutului Hippocrates, SUA și a consultărilor cu promotorii alimentației vii, recunoscuți la nivel mondial.

Lucia Gavriliță

Lucia recomandă ca programul de hrană lichidă, alcătuit din smoothie verde, să fie dublat de o serie de proceduri care susțin acest proces, făcându-l complet și complex.

Perioada de pre-detox – 4 zile – are rolul de a pregăti organismul pentru perioada de hrană exclusiv lichidă și include: dimineața infuzie de chaga, apă Kanghen cu PH 8,5 și smoothie verde; la prânz ți se recomandă să mânânci preparate 100% crude, la care e bine să incluzi și vlăstari livrați la pachet, iar seara: smoothie, la ora 18:00. Cei 2 litri de apă se consumă pe parcursul zilei.

Etapa detox-maraton presupune 7 zile de alimentație lichidă, în care sistemul digestiv intră, practic, în repaus. Programul prevede de trei ori pe zi smoothie verde, infuzie de chaga dmineața și 2 litri de apă Kangen cu PH 9.0, băută pe parcursul zilei. Smoothie-urile sunt extrem de bune la gust și foarte hrănitoare.

Perioada post-detox – 3 zile în care organismul își revine treptat la programul normal de nutriție, mâncând la prânz preponderant raw-vegan, iar dimineața și seara smoothie, apă Kanghen cu PH 9.5 și infuzia de chaga (doar dimineața).

E foarte important ce facem după detox, pentru că nu poţi să bei smoothie-uri câteva zile şi apoi să treci la un regim de viaţă normal, riști să îţi dezechilibrezi organismul. E bine să introduci alimentele treptat și să urmezi un stil de alimentație sănătos.

Mă întrebați dacă a fost greu? Recunosc, nu a fost ușor. Primele zile sunt cele mai grele, când trebuie să conștientizezi totul, să te obișnuiești cu ideea că nu mănânci. În primele zile aveam mereu senzația de foame, mai ales că am doi copii pentru care trebuia să gătesc zi de zi. Apoi, am suferit foarte mult după cafea. Însă, unul dintre secrete este să ai răbdare primele zile, până te obișnuiești, și în momentul în care ai depășit de predetox, înțelegi că alegerea a meritat, dispare complet senzația de foame și totul intră în firesc.

A doua zi, după amiază, m-am simțit rău, am avut o durere insuportabilă de cap și o mâncărime îngrozitoare pe mâni și picioare. Dar motivația mea a fost atât de puternică, încât acum mă bucur foarte tare că am avut puterea să țin această cură de detoxifiere pentru că m-am simțit minunat după, am mai multă energie, o stare de bine, în general. Am fost surprinsă să constat că nu-mi mai cade părul și că, involuntar, am integrat anumite principii în viața de zi cu zi: beau mai multă apă decât înainte, am obținut mai multă disciplină (în cura de detox totul se consuma după un program bine stabilit) și nu mai mănânc fără să îmi fie cu adevărat foame.

În aceste două săptămâni mi-am dat seama cât de important este să avem un stil de viață sănătos. Și nu neapărat să renunți la a mânca ceea ce îți place, importante sunt moderația și răgazul dat organismului să se curețe de toxine. Putem face asta prin a da liber stomacului o zi pe săptămână sau 14 zile cu hrană lichidă sau urmând cele 4 posturi de peste an. Acest lucru ne va prelungi viața, ne va ridica mult standardul de viață și ne va întineri.

Ce mi-am propus să schimb, de-acum încolo? Să fac doar lucruri care îmi fac bine, care mă încarcă sufletește sau în orice fel. Să le fac conștient și asumat, și să nu încerc să impresionez pe nimeni. Să fiu atentă la dorințe, să am grijă cum mă comport, cum vorbesc, cum ascult, cum trăiesc, să gândesc pozitiv, să fiu selectivă în alegeri, să-mi editez viața de tot ce e ballast, să dorm suficient cât să-mi fie bine și să fac mai multă mișcare. Pentru că viața e prea scurtă ca să o irosesc pe lucruri de care nu am neapărată nevoie și personaje toxice, că mintea, corpul și sufletul au nevoie de grijă ca să funcționeze bine.

În final, vreau să îi mulțumesc Luciei pentru susținere, sfaturi prețioase și pentru cadourile oferite. Apropo, Lucia face produse 100% naturale, sănătoase, proaspete, preparate cu multă dragoste și absolut delicioase!

Îi mulțumesc și lui Mihai, soțul Luciei, pentru amabilitatea de a-mi livra produsele direct acasă, fără să fac vreun efort în acest sens. Am simțit tare sprijinul lor, ceea ce a fost foarte important pentru mine.

Cu drag de voi,
Alina Matei


 
 

Recomandări