Te iubești? Atunci nu îți face aceste lucruri!

10 februarie 2016 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Atunci când te iubești ai grijă de tine. Ești conștientă de cât de mult valorezi și nu îi lași pe alții să îți construiască viața. Ești conștientă că ești responsabilă pentru ce ți se întâmplă și lupți pentru fericirea ta, dar te ierți mai ușor când faci greșeli.

femeie
Presiunea socială e mare. Cei din jurul tău se așteaptă să te comporți într-un anumit fel. Să le acorzi multă atenție și ajutor, chiar dacă acestea sunt în dezavantajul tău în unele momente. Dar, dacă te iubești, nu te considera egoistă doar pentru că ești conștientă și de nevoile și dorințele tale!

Cu cât petreci mai mult timp conformându-te așteptărilor celor din jur, cu atât mai puțin timp vei avea ca să îți acorzi atenție ție însăți, notează awesometips.pw. Găsește echilibrul și construiește-ți fericirea!

7 lucruri pe care să nu le faci dacă te iubești

1. Nu îți lua prea multe angajamente

Dacă te iubești trebuie să înveți să spui “nu” multor lucruri, ca să ai timp să le spui “da” celor care îți fac plăcere. Ai putea fi tentată să te simți vinovată dacă nu le faci pe plac tuturor. Dar nu e cazul. Dacă stabilești niște limite în interiorul cărora să te simți bine înseamnă că te iubești.

2. Nu te teme să ceri ajutor

Ar trebui să știi când să renunți și când să ceri ajutorul. Lasă-i pe cei care vor să te ajute să se implice. Uneori chiar nu e nevoie să faci totul. Mai ales dacă prețul este să te simți copleșită.

3. Nu lega fericirea ta de alții

Fericirea vine din interior. Dacă aștepți jobul perfect, iubitul perfect, ieșirea romantică perfectă plănuită de un cavaler pe cal alb, s-ar putea să aștepți degeaba fericirea. Dacă ești conștientă că fericirea ta depinde de tine vei face ceea ce trebuie să fii fericită. Fă-ți o listă cu ce îți place și, când simți că te apucă tristețea, bifează ceva de pe ea. Esti fericită când călătorești? Ia-ți o scurtă vacanță! Fericirea depinde de tine și, dacă te iubești, vei ști să te faci fericită!

4. Nu te compara cu altii

Comparația îți fură orice bucurie. Dacă îți compari viața, job-ul, succesul cu al altcuiva, înseamnă că ai găsit rețeta pentru dezastru. Ca să te poți concentra mai bine asupra ta, nu mai acorda atenție succesului afișat de alții pe rețelele de socializare.

5. Nu te îndoi de deciziile tale

Unii oameni se hotărăsc foarte ușor, în timp ce altora le ia foarte mult. Oricum ai fi, dacă te iubești, nu pune la îndoială deciziile pe care le-ai luat și care nu mai pot fi schimbate. Nu știi dacă să alegi o vacanță la schi sau pe o plajă însorită? Orice ai fi decis, nu te mai răzgândi după ce ai cumpărat biletele de avion! Îți faci numai rău!

6. Nu te simți vinovată pentru că îți acorzi timp

Nu înseamnă egoism dacă, din când în când, îți iei timp doar pentru tine în care să faci ce îți place, indiferent de nevoile altora. E vital să faci asta, măcar din când în când. Ca o gură de aer proaspăt.

7. Nu te judeca dur când faci o greșeală

Iartă-te pe tine cel puțin în măsura în care îi ierți și pe ceilalți atunci când greșesc. Mulți oameni pun prea multă presiune pe ei înșiși. Asta pentru că sunt în căutarea perfecțiunii. Dar, dacă te iubești, trebuie sa îți dai seama că ești o ființă umană care mai face și greșeli uneori. Iartă-te și concentrează-te pe viitor, în loc să te judeci prea dur pentru ceva din trecut.

Cel mai important lucru este să te apreciezi. Să îți dai seama când nu îți acorzi prea multă atenție, când ești prea dură cu tine, când uiți să te iubești. Și să schimbi aceste lucruri. Dacă te iubești nu înseamnă că ești perfectă, înseamnă că ai grijă de tine și că încerci să fii cea mai bună variantă a ta în fiecare zi.

Sursa


 
 

Recomandări