Top 10 cele mai vorbite limbi de pe glob

04 octombrie 2017 DEZVOLTARE PERSONALĂ
 
 

Deşi engleza este una din cele mai răspândite limbi în lume, după numărul total de vorbitori, situaţia este diferită dacă luăm în calcul numărul de vorbitori înnăscuţi.

Iată care sunt cele mai vorbite zece limbi din lume!

10. Franceza

129 de milioane de persoane o vorbesc. Numită deseori o limbă romantică, franceza este folosită în multe țări precum Belgia, Canada, Rwanda, Camerun, Haiti și Franța, desigur.

9. Malay -Indoneziana

Este vorbită de 159 milioane de persoane, preponderent în cele 13.000 de insule din Indonezia. Sunt foarte multe dialecte în Malay, dar cea mai populară rămâne indoneziana.

8. Portugheza

Este vorbită de 191 milioane de persoane, inclusiv în Brazilia, Macau, Angola, Venezuela și Mozambic.

7. Bengali

Este vorbita de 211 milioane de oameni. În Banghadesh, o țară de 120 și ceva de milioane de oameni, toata lumea vorbește bengali. Deoarece Bangladesh este, virtual vorbind, înconjurată de India, numărul persoanelor care vorbesc bengaleza este mult mai mare decât s-ar părea.

6. Araba 

Este vorbită de 246 de milioane de oameni. Este vorbită în Orientul Mijlociu și folosită în Arabia Saudită, Kuwait, Iraq, Syria, Iordania, Liban și Egipt. Și pentru că araba este limba în care este scris Coranul, milioane de musulmani din alte țări vorbesc această limbă.

5. Rusa

Este vorbită de 277 milioane de persoane. Limba rusa este una din cele șase limbi existente în Națiunile Unite și nu este vorbită doar în țara mamă, ci și în Belarus, Kazakhstan.

4. Spaniola

Este folosită de 392 milioane de persoane. Spaniola este vorbită aproape în fiecare țară din America de Sud, America Centrală, Spania, Cuba și SUA.

3. Hindustani

Este vorbită de 497 de milioane de oameni. Hindustani este limba primară a populației Indiei, cuprinzând un număr mare de dialecte, printre care și cea mai comună, Hindi.

2. Engleza

Este folosită de 508 milioane de oameni de pe glob. Vorbitorii acestei limbi pot fi întâlniți în toată lumea, inclusiv în Noua Zeelandă, SUA, Australia, Regatul Unit, Zimbabwe, Caraibe, Hong Kong, Africa de Sud și Canada.

1. Mandarina

-Numărul vorbitorilor de mandarină întrece imaginația: peste 1 miliard de persoane. Cea mai vorbită limbă de pe planetă aparține și a țării cu cei mai mulți locuitori, China.

De asemenea, mandarina mai este vorbită în Singapore, Indonezia, Macau, Filipine și în puternice comunități chineze din SUA, Canada, Australia, Peru, Mauritius și Rusia.

Tu ce limbi cunoști din acest top?

Sursa


 
 

Recomandări