Tort cu vișine fără coacere. Absolut delicios!

03 ianuarie 2017 Nutriție
 
 

Dacă ai un borcan de vișine te sfătuim să gătești un tort absolut delicios, cu un gust dulce-acrișor și o aromă plăcută de vișine. Se face foarte rapid și nu necesită coacere!

tort_visine

Ingrediente:

200 gr biscuiți
300 gr frișcă lichidă sau smântână
175 gr cremă de brânză
200 gr iaurt
170 gr unt
170 gr zahăr
20 gr gelatină
12 gr zahăr vanilinat
700 gr vișine
80 gr jeleu de vișine

Mod de preparare:

Zdrobește biscuiții cu ajutorul unui blender.

Untul topit la abur se amestecă cu biscuiții zdrobiți.

Se acoperă forma cu hârtie de copt. Se toarnă compoziția de biscuiți și se presează bine, apoi se pune forma în congelator pe timp de 20 minute.

Mod de preparare cremă:

Se toarnă gelatina în circa 1/4 parte din paharul cu apă.

Într-un bol mixează bine frișca. Treptat, adaugă iaurtul, zahărul, crema de brânză (de exemplu, “Philadelphia”) și zahărul vanilat, amestecând foarte ușor compoziția.

Atunci când gelatina se va umfla, se dizolvă pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă gelatina dizolvată cu crema și se toarnă amestecul pe blatul format din congelator. Dă-l la frigider pentru 2 ore.

După ce crema se întărește se scoate vasul din frigider și se pun deasupra vișinele scurse de suc, într-un strat uniform.

Sucul de vișine se amestecă cu jeleul de vișină și se pun la foc până la îngroșare, apoi îl torni peste vișine cu ajutorul unei linguri.

Lasă să se răcească și pune tortul în frigider.

tort_cu_visine

Să ai poftă!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări