Trucuri de aranjare a părului, în armonie cu forma feței

26 iulie 2016 Îngrijirea părului
 
 

Când suntem contra cronometru, fiecare secundă contează, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne neglijăm. Iată câteva idei, trucuri pentru a-ți aranja părul.

par

Pentru părul fin, cu fir subțire ai nevoie de un fixativ pentru volum la rădăcini, apoi cu ajutorul unei perii de coafat usucă părul stând cu capul în jos.

Pentru a da formă părului ondulat sau a celui cu firul gros, îți recomand spuma pentru coafat şi uscarea părului pe şuviţe mai mari decât de obicei (cam cât poate să încapă pe o perie).

Dacă ești îngrijorată de excesul de volum de la rădăcini, problema se poate rezolva prin aplicarea spumei, care va acţiona absorbind excesul de sebum şi îndepărtarea acestuia de pe păr.

Dacă consideri că ai un defect, iată câteva sfaturi privind mascarea lor!

Iată câteva trucuri de a-ți aranja părul, astfel încât să fie în armonie cu forma feței:

• nasul lung, renunţă la cărarea dreaptă, piaptănă-ți bretonul spre faţă şi dăi mai mult volum părului de la ceafă.

• nasul mic, piaptănă-ți părul spre ceafă şi nu îți face bucle; străduiește-te să îți descoperi faţa de şuviţele rebele.

• nasul încovoiat, lungimea părului nu trebuie să depăşească nivelul umerilor; te avantajează o coafură voluminoasă cu vârfurile întoarse în afară.

• gâtul scurt, pentru a masca acest detaliu, lungimea părului trebuie să fie medie, se recomandă vopsirea câtorva şuviţe în altă culoare decât cea a părului.

• faţa plată, atunci obligatoriu trebuie să îți descoperi faţa, fie fixând părul şi dându-i direcţie dinspre urechi spre faţă, fie purtându-l pur şi simplu după urechi. De asemenea, liniile coafurii ar trebui să fie asimetrice.

• frunte joasă, atunci este recomandat un breton rar şi scurt, aproximativ cât jumătate din lungimea frunţii.

• frunte lată, ar trebui să porţi un breton lung şi des.

• urechi clăpăuge, piaptănă-ți părul peste urechi sau daţi-i mai mult volum atunci când îl strângeţi!

Sper că ți-am fost de folos cu aceste sfaturi! Fiţi frumoase!

Text: Dorin GONDEA, hair-stilist


 
 

Recomandări