Tunsori pentru păr scurt care se poartă în 2017

26 iunie 2017 Îngrijirea părului
 
 

Dacă te-ai hotărât să-ți faci o schimbare de look trebuie să știi că tunsorile pixie sunt unul dintre cele mai hot trenduri ale momentului, la fel cum și tunsorile foarte scurte, foarte băiețești, au revenit la modă.

De asemenea, e important să îți alegi look-ul mult dorit în funcție de forma feței. Anumite tunsori pot avantaja sau dezavantaja trăsăturile feței, de aceea se vor lua în considerare nu doar tendințele în materie de modă, ci și anumite particularități ale aspectului exterior.

Conform specialiştilor, anul acesta se vor purta următoarele tunsori şi variaţiile acestora:

Bob

Bobul se numără printre tunsorile cele mai populare pentru păr scurt. Tunsoarea bob poate fi scurtă sau pânâ la baza umerilor, oferind astfel și mai multe opțiuni de styling pentru păr. Cele care doresc să se tundă astfel pot opta între: bob cu breton lung, bob cu cărare pe mijloc, bob cu cărare într-o parte.
De asemenea, pentru a pune în evidenţă textura părului şi pentru a-i conferi luminozitate poţi să îți faci câteva şuviţe.

Pixie

Tunsoarea pixie este una dintre cele mai în vogă alegeri pentru părul scurt. Asigură un look dinamic, fresh și marele avantaj este că dacă o să alegi să te tunzi așa, vei pierde mult mai puțin timp cu aranjatul părului. După un duș scurt, părul se poate coafa imediat cu fixativ sau folosind o spumă pentru volum.

Tip de tunsoare pixie: Cu şuviţe lăsate pe faţă, cu breton amplu, stil Punk (cu părul ridicat).

Carre

Tunsoarea carre probabil nu se va demoda niciodată. Ba mai mult, tot timpul apar noi combinaţii care au la bază acest stil de coafură.

Doamnele care au firul de păr drept pot apela la o tunsoare de tip carre alungit. Dacă îți place ca părul să capete volum – încearcă carre-ul cu picior (scurt la ceafă). Pentru carre cu breton poți opta între bretonul scurt sau lung

Bob-Carre

Este un mixt între cele două tipuri de tunsori. La început tunsoarea bob se făcea fără breton, dar în timp s-a ajuns la un melanj între cele două coafuri. Doamnele respectabile pot alege varianta de de bob-carre scurt pentru că se ştie că părul la această lungime le întinereşte.

Garçon

Această tunsoare fină sparge stereotipurile despre faptul că doar părul lung poate da imaginii feminitate. Pincipalele caracteristici ale tunsorii garçon este lipsa unei texturi clare a părului, șuvițe graduate, care lasă senzația de dezordine. În ciuda simplității, această tunsoare este foarte pretențioasă față de toți parametrii posesoarei sale. În primul rând, aceasta descoperă la maxim fața și poate pune în evidență ceea ce se vrea ascuns. În al doilea rând, aceasta se potrivește ideal pentru fețele înguste, iar domnișoarele cu forma feței pătrată sau rotundă, trebuie în general să renunțe la ideea de a-și tunde părul în acest mod. Cu siguranță că există și avantaje, deoarece această tunsoare este potrivită pentru toate vârstele și nu cere ca părul să fie tuns foarte scurt. Garçon se privește ideal pe părul ondulat cu lungime medie.

Indiferent pentru ce stil de tunsoare vei opta, înainte de toate ar trebui să știi că se poartă părul sănătos, strălucitor şi nu foarte coafat.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări