Uite ce minunății creează Natalia Brașoveanu!

18 decembrie 2014 Societate
 
 

Într-o lume în care suntem nevoiți să facem totul pentru bani, există și oameni care creează din pasiune. Este cazul Nataliei Brașoveanu, handmade artist,  creatoare de bijuterii unicat și superbe accesorii pentru decor de interior, optimistă și pasionată de frumos. Cea care este în spatele Naty Art.

E greu să supravețuiești în Moldova având o afacere handmade, dar Natalia încearcă să nu facă compromisuri nici la calitate, nici la dedicația cu care lucrează. Fiecare obiect pe care își pune semnătura, poarta și căldura inimii sale. Fiecare atingere de penel, fiecare pănglicuță sau floricică e aranjată și pusă cu dragoste la locul ei. Combinația dintre pictura, ceramică polimerică și panglica de atlas este impresionantă. Simțul desavârșit al culorii, stăpânirea în totalitate a armoniei dintre materialele care, la prima vedere, sunt incompatibile, face lucrările sale inconfundabile.

Decupajul artistic în sine prevede multă atenție și îndemânare la prelucrarea detaliilor și la asamblarea lor într-un tot întreg, într-o piesă unică care să transmită, pe lângă bucuria în sine a darului primit, și garanția că autorul nu va fi trecut sub uitare. Cadoul creat de ea nu va sta ani de zile uitat pe un raft plin de praf, ci va deveni o piesă de bază în amenajarea interiorului. Nimic nu e întîmplator, nimic în plus. Totul stilat, echilibrat și cu mult bun simț.

Lucrările Nataliei Brașoveanu au devenit un trend, la mare căutare fiind paharele pe care le decorează pentru diverse ocazii: nunți, cumetrii, cuconade etc. Multe dintre seturile lucrate de ea au ținut loc de cinste la diverse evenimente și sărbatori ale diasporei din Italia, Spania, Portugalia, România, precum și Rusia.

66

Greutățile și sinecosturile mari ale lucrărilor realizate de meșterită o obligă, de multe ori, să renunțe la a mai dărui o parte din inima ei unor oameni străini, dar în momentul în care omul vine să își ridice comanda, reacția la vederea lucrării și bucuria din ochii lui o conving că totuși speranța moare ultima, că mâine va fi mai bine ca azi și toate frământările ei din procesul lucrului sunt doar umbrele unei ploi șăgalnice de vară.

Text: Olesea MORARU


 
 

Recomandări