Umple-ți casa cu energie! Sfaturi Feng Shui pentru amenajarea casei

24 mai 2016 Interior
 
 

Chinezii folosesc arta Feng Shui în case pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate atât fizică, cât și mintală. Iată cum să aplici arta Feng Shui în casa ta pentru a-ți spori sănătatea și pentru ca totul să meargă bine în viața ta!

Formele cele mai bune în alegerea unui teren sunt cele pătrate sau dreptunghiulare. Evitați formele neregulate ale unui teren pentru că pot afecta norocul și sănătatea. A se evita în special loturile cu multe colțuri și cele în formă de triunghi.

Partea din față a terenului trebuie să fie mai joasă decât cea din spate, în nici un caz invers.

În fața casei ar trebui să fie un bazin sau o piscină, un lac sau un râu liniștit, dar în nici un caz un bazin cu apă stătută sau o fântână – fântana se crede că atrage spirite.

În general, este bine să se evite clădirile cu forme neregulate sau ciudate. Aveți grijă la casele aflate într-o fundătură de drum. Evitați să stați într-o casă spre care este îndreptată o stradă.

Evitați plantarea copacilor mari în fața casei, în special în fața intrării principale, fiindcă blochează energia Qi pozitivă să intre în casă.

Casa nu trebuie să aibă în față sau lângă ea: un cimitir, o morgă, orice alt fel de locuri religioase de rugăciune, un comisariat de poliție, clădiri în forma elementului Foc, exemplu acoperișuri ascuțite.

Ușa principală nu ar trebui să aibă în față un copac sau un felinar, nu ar trebui să aibă în față scările sau un colt ascuțit îndreptat direct spre ea, nu ar trebui să fie blocată în apropierea ei de un zid, nu ar trebui să fie față în față cu ușa de serviciu. Dimensiunea ușii principale ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea casei.

feng shui

Sufrageria trebuie să fie bine luminată, preferabil cu lumină naturală de la o fereastră/ balcon. Dimensiunea sufrageriei nu trebuie să fie mică. Nu amplasați oglinzi pe tavanul sufrageriei, nu puneți prea mult mobilier.

Nu este favorabil ca dormitorul să fie deasupra bucătăriei, garajului, toaletei / canalizarii. Nu amplasați plante, acvarii sau orice tablou care reprezintă apă în dormitor. Motivul pentru care nu trebuie amplasate plante în dormitor este că plantele sunt energie yang, pe când dormitorul este un spațiu de odihnă yin.

Evitați instalarea unei oglinzi pe ușile exterioare ale dulapului sau oriunde în dormitor. Majoritatea maeștrilor Feng Shui spun că nu este favorabil să ai nici o oglindă în camera în care dormi. Patul nu ar trebui amplasat sub o grindă.

Bucătăria nu ar trebui să aibă formă rotundă sau neregulată. Nu încercați să energizați bucătăria cu figurine Feng Shui sau oglinzi.

Cuptorul nu trebuie amplasat în zona Nord-Vest – cauzează pierderi de servici și bani. Nu ar trebui să existe ferestre mari în spatele aragazului.

Toaleta nu ar trebui amplasată lângă intrarea principală.

Este recomandat ca ușile să se deschidă în interior pentru a lăsa energia Qi să pătrundă în casp, în loc să se deschidă în exteriorul oricărei camere

Feng Shui este o știință veche de peste 6.000 de ani care studiază energiile din spațiul în care locuiește și muncește omul. Feng shui – care înseamnă „vânt” și „apă” în chineză – este arta ancestrală de a face energia vitală (chi) să circule într-o manieră optimă pentru a crea armonie și abundență.

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări