Un artist rus creează păpuși impresionant de reale! FOTO

22 martie 2017 Societate
 
 

Un artist rus creează păpuși cu aspect atât de realist, încât semănâ extrem de bine cu un om în carne și oase.

Mihail Zaykov este un tânăr sculptor din Rusia, extrem de talentat, care creează păpuși suprarealiste. Chipurile acestor păpuși arată atât de natural, încât te trec fiori atunci când vezi capul uneia în mâinile artistului.

Păpuşile sunt realizate manual, din lut polimeric și plastic, și sunt pictate manual. Ele au ochi, unghii, păr natural și piele extrem de asemănătoare cu cele ale oamenilor și vin cu propria lor linie vestimentară.

Cea care creează costumele pentru păpuși și gândește întreaga imagine în ansamblu este designerul Irina Kuzemina.

„Fiecare detaliu este atent gândit și executat într-un mod profesionist, pornind de la idee și până la etapa de finisare a rochiei, de exemplu. Pentru fiecare păpușă realizăm o copie exactă a rochiilor de epocă, din țesături și dantelă care se foloseau la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX”, a declarat Irina Kuzemina.

O păpușă are înălțimea de 70 de centimetri și este mobilă, putând sta în orice poziție.

Zaykov susține că a început a crea păpuși în 2010, când a văzut într-o revistă câteva fotografii cu păpuși create de Laura Scattolini și Rotraut Shrott.

“Atunci mi-am dat seama că păpușile de autor pot fi considerate serioase opere de artă”, a declarat el.

Producţia unei păpuşi durează în jur de o lună, iar în realizarea acesteia se inspiră din fotografiile retro, filmele vechi sau diverse picturi.

Zaykov este originar din Krasnodar, a absolvit Universitatea de Stat din Kuban, Rusia, în 2009. Între 2010-2013 a lucrat în calitate de sculptor la un teatru de păpuși, iar în 2013 a participat la o expoziție de artă din Moscova, în urma căruia a devenit faimos.

Mai multe fotografii cu păpușile create de Mihail Zaykov vezi AICI!

Text: Alina MATEI


 
 

Recomandări