Un cofetar a creat o prăjitură inspirată de numele unei piese a cuplului Cornelia şi Marcel Ştefăneţ

07 aprilie 2015 Food story
 
 

Aliona Baciu ne recomandă 2 deserturi ușor de preparat împreună cu copilul tău

Copiilor le place să dea o mână de ajutor în bucătărie și sunt dornici să mănânce din mâncarea sau deserturile la a căror preparare au contribuit și ei. Sfintele sărbători de Paște este un bun prilej de a-i implica pe cei mici în tainele bucătăriei.


Aliona Baciu, mămică de gemeni și cunoscută în rândul iubitorilor de dulce drept fondatoarea afacerii „MamzElle”, ne dezvăluie câteva reţete uşor de făcut acasă, împreună cu copii.

De când a devenit mămică, Aliona Baciu a deschis mai des caietul de reţete a mamei sale pentru a pregăti diferite deserturi și a sărbători, astfel, data de 20 a fiecărei luni, ziua în care i s-au născut copiii. A început cu rețetele clasice de cupcake-uri, torturi și prăjituri ca, ulterior, să-și pună amprenta pe fiecare reţetă, modificând și elaborând altele noi. Astfel, că de la pasiune, până la afacere nu a fost decât un pas.


Astăzi, fondatorea „MamzElle”, care are la activ nu doar sute de reţete, ci şi câteva masterclass-uri realizate împreună cu copii, vine cu nişte reţete uşor de făcut, dar şi cu câteva recomandări pentru mamele care îşi invită pentru prima dată picii la bucătărie.

Rețeta tortului „Pavlova”

Batem 4 albuşuri cu 225 gr de zahăr, până obținem o spumă tare. Apoi, adăugăm 2 linguriţe de amidon şi 1 linguriţă de oţet. Între timp, încălzim cuptorul la 175 grade.

Turnăm compoziţia din albuşuri pe o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Îi dăm forma dorită. În momentul când punem tava la cuptor, coborâm temperatura la 100 grade.

Blatul se coace 1,5 ore. Se lasă în cuptor până se răcește.

Apoi, pregătim o cremă din 500 grame mascarpone, 500 ml frişcă de 35% şi 150gr – zahăr farin.

Pentru decor alegem fructele preferate, cantitatea depinde de gustul fiecăruia.

CUPCAKE “Dragoste la nesfârșit”

(Inspirată din piesa cu acelaşi nume al Corneliei şi Marcel Ştefăneţ)

Batem 150 grame de unt moale cu 330 gr de zahăr. Într-un alt bol, batem 6 albuşuri. La untul bătut, adăugăm un praf de sare şi 325 gr de făină, 1 linguriță de praf de copt. Amestecăm totul bine. Apoi turnăm 180 ml de şampanie şi iar amestecăm.

Unim compoziţia primită cu albuşurile bătute spumă şi o amestecăm foarte încet.

Turnăm câte o lingură mare în formele pentru cupcakes şi coacem în cuptorul încălzit la 180 grade, circa 18 minute.

Decorul cupcake-ul se face după dorinţa fiecăruia.

Recomandări pentru părinţi:

– Alegeți ingrediente simple, pe care copiii să le poată amesteca singuri;
– Dacă copii au vârsta de 2-3 ani atunci faceți aluatul fără participarea lor, iar pe ei lăsați-i să-l lamineze singuri;
– Formele pentru biscuiţi trebuie să fie dintre cele mai diverse, asta le va stimula dorinţa de a tăia aluatul după forme;
– Încurajaţi copiii să își orneze biscuiții cum doresc, fără să le dați indicații. Numai aşa le veţi stimula creativitatea. Este suficient să le puneți la dispoziție cât mai multe elemente pentru decor (ciocolată topită, susan, zahăr, mergeluşe, ciocolată rasă etc.) şi veţi vedea cum micii inventatori vor transforma simplii biscuiţi în capodopere adevărate;
– Asiguraţi-vă cu rezerve suficiente pentru decor, pentru că o bună parte din el ajunge în burtica celor mici, înainte ca să fie pus pe desert;
– Fiţi alături de copii, dacă aceştia ajută la pregătirea aluatului. Tot din dorinţa de a experimenta copii pot modifica la greu reţeta, punând ingrediente ce îi schimbă totalmente gustul, spre exemplu, sare, praf de copt, etc.

Distracție plăcută și poftă bună!

Text: Daniela BORODACHI
Foto: arhivă personală


 
 

Recomandări