Un desert original: pere în sirop de vin și scorțișoară

27 noiembrie 2017 Food story
 
 

Perele fierte în sirop sau perele poșate, sunt un desert elegant, plin de savoare, care completează perfect orice cină, chiar și una festivă.

Este un desert extrem de simplu și rapid, iar mirosul foarte plăcut îți va umple bucătăria.

Ingrediente

6 pere,
750 ml (o sticlă) de vin dulce,
350 gr de zahăr,
coajă de lămâie,
un băț de scorțișoară,
o păstaie de vanilie,
ghimbir (0pțional)

Mod de preparare:

Se pun la fiert 750 ml de vin împreună cu zahărul și coaja rasă de la jumătate de lămâie.

Se scot semințele batonului de vanilie și se adaugă în lichidul care fierbe, împreună cu jumătate de lămâie, tăiată rondele și scorțișoara. Dacă îți place ghimbirul, poți adăuga câteva felii.

Se curăță de coajă perele, însă se lasă codițele și apoi se scufundă în apa care fierbe.

După 5-7 minute de fiert se scot perele și se pun câte două, pe un platou, la răcit.

Strecoară lichidul și continuă să-l fierbi până când se îngroașă și se reduce ca volum, încă 15-20 de minute.

După ce siropul s-a răcit, toarnă puțin peste perele reci și ornează-le cu rondelele de lămâie și frunzulițele de mentă.

Poftă bună să ai!

Text: Sabina NICOLAEV


 
 

Recomandări