”Crăciun Fest”, târgul producătorilor locali, va avea loc în Parcul ”Alunelul”, pe 18-19 decembrie

”Crăciun Fest”, târgul producătorilor locali, va avea loc în Parcul ”Alunelul”, pe 18-19 decembrie

În perioada 18-19 decembrie 2021, Parcul ”Alunelul” din sectorul Buiucani al capitalei, va deveni locul de întâlnire al chișinăuienilor cu micii producători din R. Moldova. 

În cele două zile în care se va desfășura Târgul de produse locale, peste 60 de producători își vor scoate la vânzare produsele sută la sută autohtone, bunătăți culinare proaspete sau atent conservate, pâine și produse de panificație și patiserie, mezeluri, brânzeturi, gemuri de fructe și pomușoare, mere, nuci, cătină, alune, migdale, fructe uscate, băuturi, sucuri, ceaiuri din plante, miere, dulciuri și ciocolată, conserve, ulei presat la rece etc.

Târgul aduce în atenția cumărătorilor și produse mai puțin întâlnite în marile rețele de comerț, cum ar fi dulceața de ardei iute, caramela și untul de arahide sau pasta de fistic, fructele liofilizate sau pistilul de pomușoare.

La Târgul ”Crăciun Fest” veți găsi și numeroase standuri cu decorațiuni, jucării și produse handmade sau de artizanat, precum lumânări din ceară naturală, bijuterii sau produse cosmetice din ingrediente naturale.

Pe lângă produse locale, de meșteșugărit și artizanat, producătorii autohtoni vor aduce și cele mai potrivite cadouri care pot fi oferite celor dragi, în luna decembrie. 

”Întregul concept al Târgului de Crăciun vine din dorința noastră de a le oferi producătorilor locali posibilitatea să-și vândă produsele la care muncesc cu dăruire și de a aduce puțină bucurie, lumină și bunătate în societate, în această perioadă. Sperăm să vină cât mai multă lume la Târg, pentru că va fi cu adevărat o ediție de sărbătoare”, ne-au declarat organizatorii.

Târgul ”Crăciun Fest” este organziat de Asociația ”Ia Moldova acasă”, cu sprijinul Preturii sectorului Buiucani și a Fedrerației Naționale a Fermierilor. 

În contextul pandemic, Târgul ”Crăciun Fest” va fi supravegheat în permanență de reprezentanți ai Poliției, iar organizatorii îndeamnă vizitatorii să respecte normele de igienă și distanțare și să parcheze automobilele doar în locuri autorizate. 

Recomandări