”Pregătiți-vă!”. Sfaturile cruciale ale medicilor de terapie intensivă din Italia pentru spitalele din toată lumea, în lupta cu COVID-19

”Pregătiți-vă!”. Sfaturile cruciale ale medicilor de terapie intensivă din Italia pentru spitalele din toată lumea, în lupta cu COVID-19

Medicii din nordul Italiei, aflați în prima linie de luptă împotriva coronavirusului, au trimis colegilor din întreaga lume zece sfaturi importante din experiența lor recentă.

Mesajul trimis de medicii italieni se adresează în special unităților de terapie intensivă și managerilor spitalelor, dar și autorităților din domeniul sănătății din întreaga lume.

”În acest moment, credem că este important să împărtășim primele impresii și ce am învățat în primele zece zile ale epidemiei de COVID-19. Am văzut un mare număr de internări la terapie intensivă, aproape toate din cauza insuficienței respiratorii hipoxice, care a necesitat ventilație mecanică. Creșterea (numărului de internări) poate fi importantă, iar măsurile de izolare tebuie să fie instituite pentru încetinirea transmiterii virusului. Vedem o proporție semnificativă de cazuri pozitive internate în unitățile noastre de terapie intensivă, în jur de 10% din toți pacienții pozitivi. Vrem să transmitem un mesaj ferm: Fiți pregătiți! De asemenea, vrem să împărtășim câteva sfaturi cheie din experiența noastră”, spune mesajul, semnat de profesorul Maurizio Cecconi, președinte al Societății Europene de Medicină pentru Terapie Intensivă, Universitatea Milano, profesorul Antonio Pesenti și profesorul Giacomo Grasselli, de la Universitatea din Milano.

Iată cele 10 sfaturi ale medicilor italieni:

  1. Pregătiți-vă acum, împreună cu rețelele de unități de terapie intensivă, pentru a stabili planul de contingență în eventualitatea izbucnirii unei epidemii
  2. Coordonați-vă cu conducerea spitalului și cu alți specialiști din sănătate pentru a pregăti răspunsul la epidemie.
  3. Asigurați-vă că managementul spitalului și departamentul de achiziții au instituit un protocol pentru a stabili ce echipamente de protecție personală vor cumpăra.
  4. Asigurați-vă că personalul este instruit în privința procedurilor de îmbrăcare și dezbrăcare a echipamentului de protecție.
  5. Folosiți educația, instruirea și simulările cât mai mult posibil.
  6. Identificați spitalele care pot prelua într-un mod sigur primii pacienți.
  7. Creșteți capacitatea totală a unităților de terapie intensivă.
  8. Fiți gata să pregătiți zone pentru unitățile de terapie intensivă, unde să fie plasați pacienții cu COVID-19, în toate spitalele, dacă este necesar.
  9. Instituiți un protocol pentru triaj pentru a identifica cazurile suspecte, testațile și direcționați-le către unitatea corespunzătoate.
  10. Asigurați-vă că ați stabilit niște scopuri clare pentru îngrijire cu pacienții și familiile lor. Sursa

Recomandări