10 beneficii pentru sănătate ale vinului

10 beneficii pentru sănătate ale vinului

Auzi destul de des că e bine să bei un pahar de vin roșu pe zi, însă nimeni nu știe să-ți spună mai exact de ce. Vinul este foarte bogat în compuți antioxidanți benefici pentru sănătate.

Iată care sunt 10 beneficii ale vinului.

1. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Un studiu realizat de Universitatea Harvard a descoperit că persoanele care beau vin sunt cu 30% mai puțin supuse riscului de a suferi un atac de cord. De asemenea, fortifică arterele.

2. Este antibacterian

Vinul alb sau roșu combate bacteriile. Pentru a reduce bacteriile din alimentele pe care le consumăm e bine să bei un pic de vin în timpul mesei.

3. Întârzie îmbătrânirea

Vinul împiedică îmbătrânirea celulelor. De asemenea, este o bună modalitate de a evita probleme de memorie.

4. Bogat în minerale

Vinul ne oferă minerale, cum ar fi: litiu (echilibrează sistemul nervos), magneziu (reduce stresul), zinc (îmbunătățește sistemul imunitar), potasiu și calciu (ionic și echilibru electric).

5. Întărește oasele

Vinul consumat cu moderație te va împiedica să pierzi masa osoasă. Vinul este cel mai bun aliat pentru oase mai puternice.

6. Scade colesterolul

Vinul ajută la reducerea colesterolului rău și crește colesterolul bun. Ca urmare acest lucru face bucuriile o stare buna de sanatate cardiovasculare.
Expertii recomanda consumul de vin roșu și alb, deoarece nu beneficii majore s-au prezentat cu vin roșu.

7. Reduce riscul de cancer de colon

Un studiu de la Universitatea Stony Brook a declarat că un consum moderat și constant de vin, în special roșu, reduce riscul de cancer cu până la 45%.

8. Previne demența

Persoanele cu vârsta între 55 ți 80 de ani care consumî moderat vin roțu au o sănătate psihică bună și sunt mai puțin expuse depresiei sau altor afecțiuni neurologice întâlnite (demență, Alzheimer etc.).

9. Reduce hemoroizii și varicele

Nu numai apa ajută la combaterea hemoroizilor și a varicelor. Vinul este, de asemenea, un aliat bun în acest sens.

10. Ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge

Un pahar de vin roșu conține o serie întreagă de ingrediente active, care ajută la reglarea nivelului de zahăr în sânge. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că bolnavilor de diabet le este interzis consumul de alcool de orice fel.

Unele studii susțin că, după ce a fost marinată în vin roșu timp de două ore, carnea la grătar are cu 88% mai puține substanțe cancerigene.

În afară de beneficiile vinului asupra sănătății, consumul zilnic al unui pahar cu vin creează o stare de spirit pozitivă și calmă.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări