10 lucruri neștiute despre Joker, filmul care a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2020

10 lucruri neștiute despre Joker, filmul care a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2020

"Joker", filmul psihologic ce poartă semnătura lui Todd Phillips, produs de DC Comics, s-a situat pe primul loc în topul celor mai bune pelicule ale anului 2019 realizat de platforma online Internet Movie Database (IMDb), după un succes de box office de 1 miliard de dolari, arată Daily Mail. Lungmetrajul "Joker" a ajuns în fruntea topului IMDB, bazat pe popularitatea filmelor şi pe numărul de vizualizări de pe site.

Totodată, pelicula distinsă cu Leul de Aur și cu marele premiu la Festivalul de Film de la Veneția, i-a adus protagonistului Joaquin Phoenix Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film-dramă, precum și cele mai multe nominalizări la Oscar 2020.

Iată 10 lucruri mai puțin știute din culisele filmului care a cucerit întreaga lume:

1. Hildur Guðnadóttir a fost rugat să creeze muzica în funcție de scenariul filmului, iar sarcina nu a fost deloc ușoară. Compozitorul are, însă, la activ și alte producții celebre, semnând coloana sonoră pentru Cernobâl.

2. Robert DeNiro și Joaquim Phoenix nu sunt tocmai cei mai buni prieteni. De altfel, în timpul filmărilor pentru "Joker", actorii au interacționat foarte puțin unul cu celălalt, schimbând doar câteva vorbe. DeNiro a insistat ca întreaga distribuție a filmului să facă o repetiție generală înaintea scenelor în care joacă. Pretențiile sale nu i-au picat tocmai bine lui Phoenix, relatează presa de peste ocean.

3. Joaquin Phoenix a ținut o dietă strică pentru a putea intra în pielea controversatului erou negativ, reușind să slăbească 20 de kg pentru rolul principal.

4. Rolul Jokerului a fost conceput special pentru actorul Phoenix. Filmul îl aduce în prim-plan pe Arthur Fleck, interpretat magistral de Phoenix, un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, imposibil de inclus într-un tipar sau stereotip.

5. Actorul american a studiat cu mare atenție scenariul înainte de a semna. I-a fost alături mama sa, care l-a îndemnat să nu rateze acest rol.

6. Povestea personajului, care urmăreşte destinul unui comic de stand-up ratat, este preluată din romanul grafic Batman: The Killing Joke.

7. Scenariul filmului s-a schimbat pe loc de mai multe ori. În plus, actorii au avut în nenumărate rânduri tendința de a improviza, mai ales că regizorul le-a acordat libertate totală din acest punct de vedere. 

8. Joaquin Phoenix a exersat diferite maniere de a râde şi a „dat probe” chiar în faţa regizorului.

9. Filmul Joker are trei tipuri de râs: cel de „suferinţă”, cel de „băiatul de gașcă” şi „râsetul autentic”, de bucurie, de la final.

10. Joaquin Phoenix este vegan și un aprig susținător al drepturilor animalelor. 

Sursa

Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto Deschide galeria Foto

Recomandări