10 mituri despre sex, spulberate!

10 mituri despre sex, spulberate!

Suntem inconjurati de informatii menite sa ne ajute sa ne mentinem o viata sexuala la inaltime, dar uneori parca avem impresia ca ni se dicteaza ce sa facem si ce sa nu facem pentru a avea raporturi intime reusite. Aceasta presiune constanta poate avea un efect invers: facem comparatii si incepem sa ne intrebam daca noi ne incadram in ceea ce este definit ca normalitate sexuala.

sex

Iata cateva mituri despre viata sexuala, spulberate cu argumente si explicatii detaliate.

1. Persoanele in varsta nu mai au viata sexuala

Multi au senzatia ca sexualitatea inceteaza odata cu varsta. Nu este adevarat! Sexualitatea este inca prezenta in viata multor cupluri in varsta. Chiar daca multi dintre ei trebuie sa se adapteze formei lor fizice, gesturile de tandrete si dezmierdarile sunt prezente in viata lor amoroasa.

2. Orgasmul trebuie atins prin penetrare

Femeile resimt o presiune enorma cand se simt incapabile sa aiba orgasm prin penetrare. Acest mit dateaza din vremea lui Sigmund Freud, care mentiona ca orgasmul prin penetrare este un semn de maturitate sexuala la o femeie.

Daca in acelasi timp nu este, insa, stimulat si clitorisul, acest tip de orgasm este greu de atins. Este ca si cum ai avea pretentia ca un barbat sa aiba orgasm mangaindu-i doar testiculele. Se poate intampla, dar risti sa ai foarte mult de „lucru”.

3. Sa vorbesti in timp ce faci sex este obositor pentru partener

Comunicarea in cuplu este necesara, chiar si in timpul relatiilor sexuale. Nu trebuie sa va rezumati sa vorbiti doar despre pozitii si ce are de facut fiecare, dar si sa va dirijati senzual partenerul pentru a obtine o satisfactie mai mare. Aceasta discutie erotica poate deveni foarte excitanta pentru ambii parteneri, merita sa incercati!

4. Orgasmul simultan denota complicitate sexuala

Iata un alt mit despre sex. Sa ai orgasm in acelasi timp cu partenerul poate fi foarte excitant, dar nu trebuie sa fie o garantie a complicitatii sexuale. Daca te concentrezi prea mult pe aceasta simultaneitate, risti sa ratezi placerea sincronizata.

5. Satisfactia unei relatii sexuale se raporteaza la durata

Este falsa teoria conform careia cu cat actul sexual dureaza mai mult, cu atat mai bine. Ipoteza ejacularii precoce provine din aceasta conceptie ca o relatie sexuala trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a fi total satisfacatoare.

Adevarul este ca putin conteaza durata, singurul calcul care ar trebui facut este cel al placerii resimtite in timpul actului sexual.

6. Cu timpul, placerea se estompeaza

Nu este o regula! Evident, este necesar un pic de efort, dar un cuplu amoros care se reinventeaza si stie sa treaca peste problemele cotidiene, va reusi sa pastreze aceasta dorinta pentru totdeauna.

7. Barbatii prefera penetrarea

Femeile au tendinta sa creada ca satisfactia suprema a barbatilor se obtine prin penetrare. Totusi, multi dintre ei prefera sexual oral, in timp ce altii apreciaza masturbarea in doi.  Este suficient sa il intrebi el ce prefera…

8. Fanteziile trebuie puse in practica

Unii cred ca implinirea fanteziilor este semnul unei sexualitati infloritoare. Totusi, cele mai multe cupluri au marturisit ca au fost dezamagite dupa implinirea unei fantezii.  In imaginatia noastra, fanteziile se deruleaza dupa un scenariu perfect.

In viata reala, pot fi cu totul diferite. De aceea, este de preferat sa va folositi de ele ca stimulente erotice decat sa le scrieti pe lista cu „lucruri care trebuie facute”.

9. Barbatilor nu le place preludiul

Nimic mai fals! Barbatilor le face sa fie incitati si sa li se deschida pofta de sex de catre partenera lor. Este gresit sa credem ca barbatii sunt intotdeuna gata sa faca sex, cu sau fara preludiu.

10. Daca nu are erectie, nu te mai doreste 

Ca si femeile, barbatii au momentele lor in care dorinta se situeaza la un nivel mai scazut si drept urmate pot sa treaca printr-o pana sexuala.  In aceste situatii, nu trebuie sa te incapatanezi sa-i starnesti apetitul pentru ca nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile.  Trebuie sa fii constienta ca partenerul tau te iubeste si te doreste cu sau fara erectie.

Sursa: confidenteleuneifete.ro

Recomandări