10 motive pentru care merită să zâmbești zi de zi!

10 motive pentru care merită să zâmbești zi de zi!

Efectele benefice ale zâmbetului asupra sănătății fizice și psihice au fost demonstrate știițific. Iată 10 motive pentru care merită să zâmbești zi de zi!

Reduce stresul

Zâmbetul și într-o măsură mai mare râsul, permite controlul secreției înalte de cortizol și adrenalină care determină stresul. Zâmbetul are un efect relaxant în situații stresante, neașteptate sau dureroase, care nu numai că ajută la îmbunătățirea acestor momente, ci și la transmiterea liniștii către alții.

Te umple de energie

Principalele organe ale corpului sunt energizate. Descărcarea hormonală care generează râs stimulează creierul, inima și plămânii

Îmbunătățește sistemul imunitar

Tensiunea, furia, tristețea sau stresul generează un exces de hormoni care pot limita capacitatea sistemului imunitar de a reacționa, deschizând calea spre posibilitatea infecției sau a altor boli. Zâmbetul îmbunătățește activitatea celulelor NK, care modulează funcția sistemului imunitar.

Ajută la calmarea durerii

Râsul eliberează endorfine și acestea contribuie la modularea durerii și îți oferă toleranță mai bună la durere.

Ajută la controlul sănătății cardiovasculare

Râdeți, zâmbiți, reduceți tensiunea arterială și activați circulația sângelui, crescând oxigenarea sângelui.

Mărește nivelurile de glucoză din sânge

S-au făcut studii în acest sens și să dovedit că chiar și după o masă diabetică, dacă râdem, glucoza din sânge nu crește și tensiunea arterială este, de asemenea, redusă.

Râsul este un exercițiu fizic! 

15 minute de cicluri statice de biciclete produc aceleași cheltuieli cu energia ca și 100 de episoade de râs. Și, râzând, dezcongestionezi și căile respiratorii.

Stimulează îngrijirea sănătății dentare

Dințîi sunt o parte importantă a configurării unui zâmbet plăcut. De aceea, cei care zâmbesc obișnuiesc să-și facă griji în privința menținerii igienei dentare și a îngrijirii sănătății orale. Vor să râdă fără defecte.

Zâmbetul blochează emoțiile negative

Teamă, agresiunea, furia sunt emoții care se luptă cu râsul. Un zâmbet sincer indică emoții pozitive, precum bucurie, fericire și plăcere, "îți ridică moralul" și îți îmbogățește viața atât ție, cât și celor cărora le zâmbești!

Îmbunătățește încrederea și abilitățile sociale

O persoană care zâmbește comunică și relaționează mai bine, probabil pentru că zâmbind oferă încredere și deschiderea de a interacționa cu ceilalți. De asemenea, oamenii se simt confortabil cu cei care zâmbesc.

Și nu în ultimul rând, fiecare zâmbet întoarce un alt zâmbet din partea celorlalți!

Recomandări