10 sfaturi pentru noul an: fă-l să fie cel mai bun!

10 sfaturi pentru noul an: fă-l să fie cel mai bun!

Un Nou An simbolizează un nou început. Şi e bine să profiţi de el şi să-l faci să fie cel mai bun an de până acum! Lasă în urmă ceea ce te face să suferi și începe a trăi frumos, cu obiceiuri și gânduri bune.

Pentru că, practic, viitorul nostru se află, în mare parte, în mâinile noastre: fiecare acțiune generează consecințe și de noi depinde cum vor fi acestea.

Iată câteva idei:

1. Ai grijă la ceea ce mănânci: mănâncă mai puțin, dar de mai multe ori pe zi, în cazul în care ești supraponderală - începe un regim acum. Oferă-ți posibilitatea de a uita de perioadele grele și dezvoltă-ți încrederea în sine, dar și calitatea vieții.

2. Antrenează-te: mergi pe jos 45 de minute pe zi ca să-ți fie bine.

3. Citește: cel puțin un capitol pe zi. Lectură îți îmbogățește lumea, îți dezvoltă vocabularul și gândurile. Cred că nu mai ai nevoie de alte argumente.

4. Vorbește cu inima, spune întotdeauna adevărul: adevărul este hrana minții. Nu te minți și nu minți pe alții. Acest principiu îți va adduce oameni buni aproape, iar relațiile tale cu lumea vor funcționa perfect.

5. Iartă-te pentru tot ce ai făcut în trecut, pentru ce nu ai reușit să faci, pentru ce ai făcut greșit. Ai compasiune pentru tine și fii mai plin de compasiune față de alții.

6. Stabilește o listă de valori: alege 5 priorități în viață și dedică-te lor cu pasiune, cu inima și sufletul.

7. Gestionează cu cap banii, nu te lăsa ademenită de publicitate, de oferta special a magazinelor, de reduceri. Plăcerea unui lucru cumpărat durează doar 10 minute, dar cât muncești pentru a câștiga acești bani pe care i-ai cheltuit pe acel lucru?

8. Spune PA obiceiurilor proaste: mâncatul fără măsură, fumatul, consumul de băuturi alcoolice, critica. Începe de azi!

9. Oferă-ți timp în fiecare zi pentru pasiunile tale: să înveți a cânta la un instrument, să scrii, să pictezi, să dansezi sau orice altă activitate care te bucură cu adevărat.

10. Nu îti pierde timpul cu gânduri negative, cu idei despre eșecurile din viața ta: trăiește și fii responsabilă pentru ceea ce faci!

Text: Alina MATEI

Recomandări