10 trucuri psihologice cu care să îți începi anul

10 trucuri psihologice cu care să îți începi anul

Următoarele trucuri psihologice îți vor ușura viața și te vor ajuta să faci față situațiilor stresante în următorul an. Te vor ajuta foarte mult!

1. Când întâlnești pentru prima dată pe cineva, fii atentă la culoarea ochilor acestei persoane. Acest lucru nu înseamnă că nuanța ochilor este importantă, însă luându-ți o clipă pentru a observa acest lucru vei oferi o perioadă perfectă de contact vizual. Și toată lumea știe cât de important este contactul vizual în situațiile sociale.

2. Când într-un grup mai mare se râde, oamenii își îndreaptă instinctiv atenția către membrii grupului față de care se simt cei mai apropiați (în care au încredere sau chiar pe care îi plac).

3. În cazul în care ești nervoasă, încearcă să mesteci gumă sau să mănânci ceva. Acest truc te ajută să îți convingi creierul că nu poți fi în pericol pentru că mănânci.

4. Dacă pui o întrebare unei persoane și primești doar un răspuns parțial, încearca să nu renunți... și să menții contactul vizual și să rămâi în continuare tăcută. Persoana va înțelege că răspunsul nu a fost suficient de bun și va continua să vorbească.
5. Expresiile emoționale sunt o modalitate de a provoca emoții. Dacă vrei să te simți fericită, zâmbește cât mai mult posibil.

6. Nu spune niciodată "Eu cred că...". Este un lucru implicit și sună ca și cum nu ai avea încredere în tine.

7. Înainte de a merge la un interviu, imaginează-ți că ești prietenă veche a celor cu care te întâlnești. Astfel, vei reuși să fii mai relaxată și mai liniștită.

8. Dacă îți iei rămas bun cu zâmbetul pe buze și oferi o îmbrățișare înainte de plecare, data viitoare când vei întâlni această persoană ea va fi foarte fericită că te vede - pentru că știe că ții la ea.

9. Oamenii nu pot face diferența dintre încredere și o minte de geniu. Așadar, dacă dai impresia că știi ce faci, oamenii tind să se adune în jurul tău.

10. Dacă lucrezi cu alți oameni, la birou pune o oglindă în spatele tău. Oamenii cu care vei vorbi vor fi mai buni pentru că nimeni nu își dorește să se privească în oglindă și să vadă încruntat sau nervos. Sursa

Recomandări