11 semne că partenerul nu este suflet-pereche, dar nu trebuie să vă despărțiți

11 semne că partenerul nu este suflet-pereche, dar nu trebuie să vă despărțiți

Dacă partenerul nu este suflet-pereche, nu trebuie să vă despărțiți! Oricât de romantică este ideea de a avea un iubit suflet-pereche, oricât de bine sună ideea de a-l găsi pe “acela”, pe “unicul”, pe cel care este al tău și este pus deoparte, uneori aceste idei preconcepute ne fac să pierdem bărbați buni din viața noastră.

Nu sunteți perfect compatibili. Tu adori căpșunele, iar el nu le suportă. Dar ideea de suflet-pereche înseamnă să aveți aceleași gusturi, nu? Ei bine, nu!

Este adevărat că așa am fost învățate de mici, să ne căutăm prințul pe cal alb. Să căutăm acel bărbat cu care rezonăm pe toate planurile. Însă, o astfel de mentalitate, nedispusă la compromis, ne face imature și ne face să ne despărțim de partenerii de cuplu dacă nu sunt perfecți.

O relație sănătoasă de cuplu nu presupune ca iubitul să fie sufletul tău pereche. De altfel, dacă partenerul nu este suflet-pereche poți fi la fel de fericită, dacă aveți o dinamică sănătoasă în cuplu.

Specialiștii în relații, citați de Bustle, susțin că nu trebuie să vă despărțiți dacă partenerul nu este suflet-pereche. Întotdeauna vor fi probleme în cuplu. Felul în care vă gestionați problemele duce la sudarea relației sau, dimpotrivă, la despărțirea voastră.

Dacă iubitul nu este sufletul tău pereche puteți avea totuși o relație sănătoasă și funcțională în fiecare zi. Dacă există respect și iubire, relația de cuplu are șanse să prospere pe termen lung.

Cum știi că veți fi împreună chiar dacă partenerul nu este suflet-pereche?

Puteți avea discuții contradictorii “deștepte”

Suntem invatate sa credem ca daca exista certuri atunci partenerul nu este suflet-pereche. Si ca, daca exista certuri, nu exista iubire. De fapt, diferente de opinie vor exista mereu. Insa conteaza felul in care amandoi le gestionati.

Daca nu va insultati, daca nu readuceti trecutul in prezent, daca puteti sa coexistati amiabil avand pareri diferite, aveti o relatie sanatoasa.

Nu trebuie să vă despărțiți dacă comunicați bine

Pentru a construi o relatie sanatoasa cu partenerul de cuplu e necesar sa stiti amandoi sa comunicati. Doar asa aveti un viitor, comunicandu-va ideile, gandurile si trairile autentic.

Dacă vă susțineți reciproc nu contează că iubitul nu este sufletul tău pereche

Daca va puteti baza unul pe celalalt cand treceti prin clipe grele, pentru ca ele sunt inerente in viata, atunci sunteti impreuna cu un motiv!

Dacă v-ați luat un angajament aveți o șansă

Chiar daca partenerul nu este suflet-pereche si nu aveti aceleasi preferinte mereu, daca aveti acelasi set de valori, relatia voastra va fi puternica.

Daca va puneti de acord ce inseamna fidelitatea, ce inseamna angajamentul, ce inseamna a petrece timp impreuna, atunci aveti o dinamica sanatoasa. Important este sa existe reciprocitate si onestitate.

Dacă ai încredere în partenerul de cuplu și el în tine, atunci e iubire

Si desigur, este vital sa existe incredere reciproca. Daca nu ai incredere in el, daca crezi ca va fi infidel nu puteti construi ceva. Si vice-versa. La fel de importanta este si vulnerabiliatea.

Deci, daca partenerul de cuplu isi arata slabiciunile inseamna ca are incredere in tine, si asta va aduce cu un pas mai aproape de o viata fericita in doi.

Puteți avea o viață sexuală sănătoasă și dacă partenerul nu este suflet-pereche

Chiar daca aveai alta idee de cum ar fi iubitul perfect si chiar daca si el te imagina altfel, daca aveti o viata sexuala sanatoasa si aveti intimitate, atunci va conectati la nivel emotional. Pana la urma, daca iubitul nu este sufletul tau pereche dar este ce ai nevoie, e chiar mai bine!

Dacă puteți face compromisuri relația va rezista pe termen lung

Nu trebuie sa va despartiti daca partenerul nu este suflet-pereche. Insa daca nu puteti ajunge la mijloc, atunci veti ajunge la despartire!

Dacă vă respectați reciproc puteți avea o căsnicie sănătoasă

O relatie pe termen lung nu exista fara respect recirproc. Daca partenerul te trateaza cu respect si demnitate, este un detaliu important.

Daca partenerul te asculta, daca nu te face sa te simti neimportanta, daca nu te insulta, daca nu exista abuz emotional, atunci poti fi sigura ca te iubeste asa cum trebuie.

Poți admite că ai greșit? Și el? Atunci nu contează că iubitul nu este sufletul tău pereche

Este important ca ambii parteneri sa fie maturi. Si o parte importanta din maturitate este sa stii cand ai gresit, sa admiti asta si sa iti ceri scuze.

Chiar daca partenerul nu este suflet-pereche, daca isi asuma responsabiliatea propriilor vorbe si fapte, atunci te poti baza pe un barbat adevarat.

Dacă te face să râzi nu contează că partenerul nu este suflet-pereche

Viata poate fi grea si complicata. Si vei avea nevoie de un “coleg bun de vas” cu care sa navigati peste orice valuri, prin orice furtuna.

Daca partenerul de cuplu are simtul umorului si te face sa razi, mai ales cand treceti prin clipe dificile, atunci nu trebuie sa va despartiti, desi el nu iti este suflet-pereche.

Dacă aveți limite sănătoase în cuplu, aveți o șansă

Cine esti acum nu vei mai fi peste 20 de ani. Este important ca amandoi sa va acordati spatiu sa cresteti ca indivizi.

Relatia de cuplu rezista in timp, chair daca partenerul nu este suflet-pereche, atunci cand amandoi peterceti timp impreuna dar si separat si va atingeti scopurile.

Sursa

Recomandări