12 întrebări pe care să i le adresezi fotografului de nuntă!

12 întrebări pe care să i le adresezi fotografului de nuntă!

Fotografiile de la nuntă sunt o sursă de amintiri inepuizabile! De alegerea fotografului depind amintirile voastre. Sunt foarte multe detalii de luat în seamă atunci când alegi fotograful de nuntă. Înainte de a fixa o întâlnire și a pune la punct toate detaliile cu acesta, este necesar să te interesezi dacă este disponibil la data când ai fixat nunta.

fotograf-nunta

Iată 12 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât să te asiguri că povestea voastră va fi redată perfect:

1. Care este stilul tău de fotografie?

În momentul de față arta fotografică a avansat foarte mult, astfel încât se pot obține fotografii sofisticate, imagini cu efecte foarte diferite. Întreabă fotograful ce stil de fotografie practică și vezi dacă modul său de lucru ți se potrivește.

2. Pot vedea portofoliul tău de nunți?

Cere-i să îți arate albume sau materiale complete de la alte evenimente. Nu te mulțumi doar cu câteva fotografii reușite pe care ți le-a prezentat.

3. Poți să ne faci și o ședință foto specială?

Întreabă-l dacă este de acord să vă facă o ședință foto în ziua nunții și câte fotografii intră într-un astfel de pachet. Discută idei de fotografii la care te-ai gândit și întreabă cât timp este dispus să vă acorde pentru o sesiune foto, astfel încât să surprindă cadre de calitate fără stresul timpului. Discutați împreună și locația. În cazul în care ședința se desfășoară în interior, este bine să te asiguri din timp că ai acordul proprietarilor pentru a realiza fotografii în locație.

4. Câte fotografii vom primi de la nunta noastră?

Ideal ar fi să nu există o limită de fotografii! Dscută cu fotograful să suprindă tot ceea ce consideri că merită, fără a se restricţiona în vreun fel. Cel mai probabil, veţi primi în jur de 1000-1500 de imagini.

5. Câte fotografii dintre cele pe care le vom primi vor fi prelucrate?

Interesează-te dacă toate fotografiile pe care le vei primi vor fi prelucrate la nivelul corecţiilor de bază: contrast, luminozitate, saturaţie, crop etc.

10570177_408309039366215_883013549_n

6. Pe ce suport vom primi pozele?

Întreabă pe ce suport veți primi fotografiile de la nuntă. În general, un eveniment este stocat pe 2 DVD-uri, dar dacă este de amploare mai mare pot fi și 4 DVD-uri sau oricâte sunt necesare. Majoritatea mirilor optează și pentru realizarea unui album foto tipărit care să spuna povestea nunții într-o succesiune de fotografii alese cu deosebită grijă, editate cu mare atenție și printate la calitatea cea mai fină.

7. Când voi primi pozele?

Astăzi, datorită tehnologiei digitale, fotografiile pot fi gata în cel mai scurt timp. Interesează-te dacă fotografiile vor fi retușate și data la care ai putea să le primești.

8. Care este prețul?

Ca la toate serviciile, există un raport calitate/pret. În momentul în care ești hotărâtă să semnez contractul, întreabă cât costă serviciile sale și ce sumă trebuie plătită în avans.

9. Câte ore vei lucra pentru noi?

Această întrebare este crucială dacă dorești să imortalizezi toate momentele decisive ale ceremoniei și petrecerii de după partea oficială. Explică-i planul tău de nuntă, astfel încât nici un moment important să nu fie ratat și vezi dacă este disponibil pe toată durata evenimentului.

9. Ce aparatură folosești?

Este esențial să te asiguri că echipamentul este unul performant și suficient ca să surprindă toate momentele. Întreabă dacă are echipamente de rezervă pe toata durata nunții. Se pot întâmpla multe evenimente neprevăzute și riști ca momente importante din nuntă să nu fie fotografiate.

10. Cu ce vei fi îmbrăcat?

Un lucru important este felul în care fotograful se prezintă la nuntă. El va sta în preajma voastră pe tot parcursul evenimentului. Nimeni nu își dorește o persoană îmbrăcată în tricou, pantaloni scurți și sandale care să se remarce printre invitați într-un mod neplăcut. Acest aspect ține și de respectul față de sine pe care fotograful îl are, dar și față de meseria sa.

11. Ce se întâmplă dacă nu poți veni? Ai un plan B?

Asigură-te că este un profesionist și oferă garanții de calitate, care sunte prevăzute în contract. În cazul în care apar situații neprevăzute și nu poate fi prezent la muncă, întreabă ce alte posibilități există.

12. Poți să-mi dai un model de contract?

Pentru rezervarea datei este necesar să semnați un contract ce conferă, de ambele părţi, garanţia seriozităţii colaborării. Fotografii profesioniști îți vor oferi un model de contract în care sunt specificate toate aspectele importante ale serviciilor oferite. Lipsa acestuia poate împiedica soluționarea unor eventuale neînțelegeri. În plus, un fotograf care semnează un contract oferă mai multă încredere.

Îți recomandăm să începi căutările pentru angajarea unui fotograf profesionist la nunta ta cu cel puțin cu 6-8 luni înainte de marele eveniment!

Text: Alina MATEI

Recomandări