12 lucruri pe care ar trebui să le ștergi de pe pagina ta de Facebook

12 lucruri pe care ar trebui să le ștergi de pe pagina ta de Facebook

Facebook nu este o comunitate virtuală atât de sigură, pe cât se credea. Ba din contră, datele pe care le facem publice despre noi, postările pe care le scriem sau fotografiile pe care le share-uim nu fac decât să ne vulnerabilizeze, transformându-ne, de multe ori, în țintele unor campanii de manipulare sau chiar victimele unor infracțiuni.

În acest sens, specialiștii din domeniul securității IT spun că dacă dorim să ne păstrăm conturile de facebook fără a deveni victime la un moment dat, trebuie să revizuim de urgență pagina și să ștergem 12 elemente esențiale din ea:

1. Data nașterii –este o parte importante din puzzle-ul care includ numele și adresa ta, pe baza căruia ți se pot accesa informații personale sau chiar conturi bancare

2. Numărul de telefon – în cel mai fericit caz, numărul tău de telefon poate ajunge în mâinile unui admirator sincer, dar în cel mai nefericit caz îl poate afla vreun obsedat sexual sau maniac, care te-ar putea hărțui

3. O bună parte din lista ta de prieteni – nu e cazul să îți împărtășești viața personală cu 5000 de prieteni pe care nu îi cunoști. Psihologii de la Oxford spun că oamenii pot menține active cel mult 150 de relații de prietenie, fie ele și virtuale.

4. Fotografii cu copiii tăi sau cu membri minori ai familiei tale. Îți poți expune familia unor pericole uriașe, mai ales în condițiile în care nu poți controla cu cine interacționezi în mediul on-line.

5. Informații sau postări privind școala unde merg copiii tăi, unde fac sport, ce zone frecventează. Valabilă explicația de mai sus.

6. Serviciile de localizare. Nu ai vrea ca cineva străin sau indiscret și rău-voitor să reușească să îți afle traseele zilnice, locațiile pe care le frecventezi etc.

7. Pe șeful tău. Chiar dacă paltforma facebook este o comunitate socială extinsă, nu ai vrea ca șeful tău să te vadă în ipostaze „indecente” sau cum petreci cu prietenii prin cluburi. Așa că mai bine ai evita să te împrietenești cu el pe Facebook

8. Nu îți mai da tagging la localiție. Infractorii pot afla unde ești, te pot urmări mult mai ușor, oferindu-le astfel informații importante despre momentul în care ești sau nu acasă. Practic, îi poți invita în casa ta.

9. Unde și când pleci în vacanță. Valabilă explicația de mai sus.

10. Statusul relației tale. Psihologii spun că atunci când își vei schimba statusul din „in a relationship” în „single” starea ta emoționantă va deveni și mai fragilă.

11. Detalii și informații de pe cardurile tale bancare. Niciodată. Este o idee foarte proastă.

12. Poze din aeroport, din zona de boarding pass. Explicațiile se găsesc mai sus. Sursa

Recomandări