14 indicii că vă potriviți minunat din punct de vedere sexual

14 indicii că vă potriviți minunat din punct de vedere sexual

De obicei, de această potrivire sunteţi conştienţi, pur și simplu, prin modul în care vă simțiţi atunci când faceţi sex și intimitatea pe care o împărtășiţi. Însă există și o serie de criterii așa-zis obiective prin care se poate evalua această potrivire într-un cuplu.

1. Nu sunteţi interesaţi doar de satisfacţia proprie

Este lucrul care contează cel mai mult. Dacă amândoi sunteți preocupați ca și celălalt să aibă parte de plăcere, atunci majoritatea problemelor legate de sex sunt sau pot fi rezolvate. Nu este nevoie, pentru aceasta, să vă întrebați mereu dacă vă simțiți bine, nici să aveți extazul întipărit pe față, ci să puteți discuta după partidele de sex și să vă spuneți ce vă place, ce nu și să vă îndrumați astfel reciproc pe calea cea bună.

2. Nu faceți sex doar pe întuneric

Nu vă jenează faptul că vă vedeți pe deplin, dimpotrivă, vă bucurați fiecare de nuditatea celuilalt. Vă simțiți în siguranță împreună, iar acest lucru se va reflecta în modul în care vă veți exterioriza în acele momente și cât de dezinvolți veți fi.

3. Nu cădeți pradă rutinei

După o anumită perioadă de timp, multe perechi ajung să facă de fiecare dată sex în același fel. Însă în cazul vostru nu este așa, încercați mereu lucruri noi, iar când vă dați seama că ceva nu merge, faceți imediat schimbările necesare. Nu sunt schimbări drastice întotdeauna, însă nu lăsați niciodată să se piardă „scânteia”.

4. Între voi nu este vorba numai despre sex

Desigur, sexul este esențial, dar el nu poate reprezenta niciodată singurul fundament al unei relații. Dacă legătura dintre voi depășește ceea ce se întâmplă în pat, dacă pasiunea se extinde și asupra altor experiențe trăite împreună, atunci relația sexuală devine și ea tot mai satisfăcătoare.

5. Din relația voastră lipsește gelozia

Nu vă preocupați nici de partenerii anteriori ai fiecăruia, nici de ce ar putea face în prezent celălalt, deoarece știți că ceea ce există între voi este ceva foarte puternic și fără egal.

6. Nu vă grăbiți unul pe celălalt

Într-un cuplu reuşit, veţi manifesta răbdare şi înţelegere unul faţă de celălalt. Ca bărbaţi, trebuie să îngăduiţi partenerei voastre să ajungă la orgasm fără a fi zorită. Nu veţi dori nici să terminaţi imediat ce aţi început, nici de-abia după ce a terminat partenera, ci vă veţi acorda timpul necesar pentru a vă simţi bine amândoi.

7. Schimbaţi mesaje cu tentă erotică

Dacă aveţi o relaţie de la distanţă sau pur şi simplu nu vă puteţi vedea câteva zile, există modalităţi prin care viaţa voastră sexuală să nu aibă totuşi prea mult de suferit. Multe cupluri fac schimb de mesaje incitante sau discută picanterii la telefon, comunică prin videocalluri ori îşi trimit fotografii erotice pentru a se simţi aproape, în ciuda distanţei.

8. Încercaţi diverse poziţii sexuale

Deşi cunoaşteţi deja un număr de poziţii care vă satisfac, tindeţi să experimentaţi mereu şi altele. Discutaţi despre cele care au devenit preferatele voastre, le reţineţi pentru a le mai repeta în viitor şi a le practica până când simţiţi că vă completaţi perfect.

9. Ştiţi că sexul nu rezolvă problemele, însă poate fi de ajutor

Mulţi nu vor să accepte acest lucru şi îl consideră o greşeală, însă este adevărat că uneori a face sex după o ceartă ne descarcă de energii şi ne face fericiţi. Întotdeauna este mai bine să rezolvaţi totuşi problema şi apoi să vă acordaţi o perioadă consistentă de mângâieri şi sex, în care să vă „împăcaţi” de tot. Sexul va avea astfel din nou o savoare extraordinară şi vă veţi simţi complet eliberaţi de stres.

10. Nu respingeţi imediat noile iniţiative în materie de sex ale celuilalt

Dacă perechea voastră vă propune ceva cu totul nou, nu spuneţi imediat „nu”, ci îi luaţi ideea în considerare şi de-abia apoi îi daţi un răspuns. De cele mai multe ori, răspunsul va fi unul pozitiv, însă vă veţi înţelege motivele şi dacă situaţia nu va sta aşa.

11. Sexul oral nu reprezintă o problemă pentru niciunul dintre voi

Nu este nevoie ca acest tip de sex să devină un soi de rutină în viaţa voastră, însă întotdeauna, la momentul potrivit, veţi fi capabili să vă oferiţi sex oral fără vreun tip de remuşcare sau repulsie şi fără a aştepta ceva în schimb de la celălalt. Ba chiar veţi încerca să învăţaţi trucuri noi pentru a vă face fericiţi în acest fel.

12. Vă împărtăşiţi dorinţele şi fanteziile sexuale

După cum se tot spune, comunicarea în cuplu este unul dintre lucrurile cele mai importante. Dacă vă povestiţi visurile şi dorinţele cele mai sălbatice pe care le resimţiţi, sunteţi mai fericiţi. La început v-aţi putea simţi stânjeniţi s-o faceţi, dar, în timp, veţi constata că aşa este mai bine şi mai simplu. Nu vă reprimaţi, căci altminteri veţi ajunge să vă ascundeţi gândurile unul de celălalt.

13. Sunteţi încântaţi de trupurile voastre

Vă place să vă vedeţi goi, nu ţineţi să vă îmbrăcaţi imediat ce aţi făcut sex. Dacă s-ar putea, v-aţi petrece întreaga zi astfel, spre exemplu uitându-vă la filme, mâncând pizza etc., bucurându-vă de această intimitate aparte dintre voi.

14. La final vă îmbrăţişaţi şi vă spuneţi cât de mult vă iubiţi

Partea finală a sexului este şi ea foarte importantă. Mulţi nu ştiu cum să se poarte în acel moment: unii vor să se îmbrace cât mai repede, alţii cred că ar fi potrivit să adoarmă, însă perechile cele mai reuşite din punct de vedere sexual simt nevoia de a se îmbrăţişa şi a-şi da noi dovezi de afecţiune.

Sursa

Recomandări