15 uleiuri cu efect afrodisiac. Află cum le foloseşti

15 uleiuri cu efect afrodisiac. Află cum le foloseşti

Terapia cu uleiuri naturale obţinute din plante poate face minuni cu viaţa ta sexuală. Folosite atât în candela de aromoterapie, cât şi în baie sau la masaj, aceste esenţe naturale se vor amesteca intim cu mirosul corpului şi vor avea efecte fizice şi psihice care vor trezi şi vor amplifica excitaţia sexuală.

Poţi aplica aceste esenţe naturale şi pe anumite părţi ale corpului, în special în zona de după ureche, pe părul de la ceafă, pe sâni şi pe spate. Este recomandat să evităm contactul acestor uleiuri volatile cu zonele genitale, axilele şi mameloanele.

"Când adulmecăm o mireasmă, nervii olfactivi transmit mirosul către bulbul olfactiv din spatele nasului, care, la rândul lui, stimulează o regiune din creier numită sistemul limbic. Această regiune cerebrală este responsabilă pentru instinctele noastre sexuale şi ne trezeşte pofta de sex", explică Blossom Kochhar, aromoterapeut.

Iată cele mai eficiente uleiuri esenţiale naturale cu efecte afrodiziace pe care le poţi folosi cu încredere:

Uleiul esenţial de trandafiri

Acest ulei îţi aduce o mulţime de beneficii, inclusiv echilibru hormonal, şi acţionează ca un tonic pentru organele reproducătoare.

Ulei de cocos și miere

Un ulei cu o aromă dulce şi plăcută, cu proprietăţi de hidratare a pielii. Un avantaj este că îl poți pregăti acasă.

Uleiul de nucşoară

Mirosul, dar şi gustul nucşoarei sunt foarte de plăcute, astfel încât acest condiment devine aliatul perfect al nopţilor de dragoste. Uleiul natural de nucşoară revitalizează simţurile, îmbunătăţeşte starea de spirit şi relaxează. Încă din antichitate, acesta era folosit ca remediu natural în tratarea lipsei apetitului sexual.

Uleiul de portocal

Uleiul natural de portocal este benefic pentru alungarea inhibiţiilor sexuale, efectul său afrodiziac fiind întărit şi de parfumul plăcut pe care îl emană. Este recomandat persoanelor timide, cărora le este teamă să ia iniţiativa în pat.

Uleiul esenţial de piper negru

Uleiul esenţial obţinut din boabele de piper negru este un extraordinar afrodiziac. Are efect reconfortant, relaxant şi trezeşte pofta sexuală, fiind eficient în cazul persoanelor care au nevoie de un preludiu mai lung.Uleiuri esenţiale cu efecte afrodiziace

Uleiul esenţial de lavandă

Lavanda este recunoscută deja pentru efectul său relaxant şi calmant, însă iată că este benefică şi pentru stimularea apetitului sexual. Masajul cu ulei de lavandă creşte producţia de estrogen şi grăbeşte apariţia orgasmului.

Uleiul de Ylang-ylang

Nu trebuie abuzat de acest ulei, fiind un puternic stimulator al energiei sexuale şi considerat de aromoterapeuţi drept unul dintre cele mai puternice uleiuri cu efect afrodiziac. O picătură în cada de baie sau în candela de aromoterapie este suficientă pentru a spori atracţia sexuală între parteneri.

Uleiul esenţial de paciuli

Cu acest ulei trebuie să ai grijă, deoarece, în cantităţi mari, poate provoca somnolenţă, însă câteva picături într-o candelă de aromoterapie fac minuni asupra sistemului nervos. De asemenea, graţie capacităţii sale de a-şi îmbunătăţi aroma în timp, uleiul esenţial de paciuli este preferat în nopţile romantice, reuşind să menţină trează pasiunea.

Uleiul esenţial de neroli

Acest ulei este preferatul multor cupluri, în special jumătăţilor feminine, deoarece alungă stările anxioase şi depresive, şi induce o uşoară stare euforică. De asemenea, acesta accentuează starea de veselie şi dă frâu liber imaginaţiei în pat!

Uleiul de ienupăr

Uleiul de ienupăr are efect afrodiziac dacă este folosit în masaj, graţie capacităţii sale de a stimula circulaţia sângelui şi de a excita organele sexuale.

Uleiul esenţial de iasomie

Uleiul esenţial de iasomie este folosit în prezent în aromoterapie pentru tratarea impotenţei la bărbaţi şi a frigidităţii la femei. Totodată, efectele sale afrodiziace împiedică ejacularea prematură.

Uleiul natural din lemn de santal

Uleiul natural obţinut din lemn de santal este un afrodiziac natural puternic, având efecte calmante asupra psihicului şi relaxante asupra fizicului. Astfel, acesta poate alunga tristeţea şi anxietatea, şi poate trezi şi instinctele sexuale.

Uleiul esenţial de caprifoi

Uleiul esenţial de caprifoi este considerat unul dintre cele mai puternice stimulente sexuale, efectele sale afrodiziace fiind recunoscute, în primul rând, asupra femeilor. Persoanele care se confruntă cu un libidou scăzut pot urma o astfel de cură terapeutică. În termeni populari caprifoiul se mai numeşte şi „Mâna Maicii Domnului”.

Uleiul de bergamotă

Uleiul natural de bergamotă este extras din coaja fructelor de bergamotier, are culoarea verde şi parfumul asemănător celui de portocală. Este un bun remediu contra tulburărilor sexuale cauzate de frigiditate sau libidou scăzut. Se foloseşte cu succes atât în masaj, cât şi în băile terapeutice.

Uleiul de mosc

Poate părea surprinzător, dar uleiul esenţial de mosc este de origine animală şi nu vegetală, însă merită amintit, deoarece efectele sale afrodiziace sunt printre cele mai puternice. Moscul este secretat de o glandă aflată în apropierea organelor sexuale ale cerbului moscat şi conţine feromoni, motiv pentru care este folosit în industria de parfumerie, dar şi în aromoterapie. Acest ulei este extrem de scump, iar pe piaţă există înlocuitori sintetici, însă efectul afrodiziac nu este acelaşi.

Aceste uleiuri se găsesc de cumpărat în orice farmacie sau magazin naturist.

Text: Sabina NICOLAEV

Recomandări