3 jocuri creative pentru copilul tău

3 jocuri creative pentru copilul tău

Dacă cel mic nu are astampar cel mai comod ar fi sa ii servesti cateva ore de desene animate, dar e o experienta din care micutul nu va castiga nimic. In locul acestei optiuni plictisitoare, iti propunem sa-ti rupi cateva ore pentru a-ti retrai copilaria alaturi de el in trei posibile activitati creative.

Simpla ta prezenta in jocul lui il va imbogati insutit, dar nici ideile de joaca propuse nu sunt de neglijat:

Pictura cu picaturi de ploaie

Daca afara chiar ploua si daca ai prin casa niste colorant alimentar sub forma de praf, presara putin din acesta pe o foia de hartie si iesiti in bataia ploii, imbracati bine. Picaturile vor crea un desen unic si irepetabil pe foaia de hartie. Lasa-l sa experimenteze, dar nu exagerati cu iesirile...

Inventati o poveste

O sugestie de joc potrivit pentru a va trage rasuflarea sau pentru a va pregati se culcare. Adultii il practica, in scris, ca joc de societate. Voi il puteti aborda oral. Spune “a fost odata ca niciodata” si indeamna-l pe el sa continue cu propozitia urmatoare. Cand termina, preia-i tu ideea si du-o mai departe. Apoi iar cel mic si tot asa. Daca sunt mai multi participanti e cu atat mai amuzant.

Masina de facut bani

Ia o moneda de 50 de bani, o foaie de hartie si un creion “virgin”, neascutit inca. Pune moneda sub foaie si freaca-i suprafata cu capatul bont al creionului. Sub ochii uimiti ai celui mic, pe foaie va prinde chip moneda. Lasa-l pe el sa repete procedura si apoi decupati banutii astfel obtinuti si lipiti-i doi cate doi. Sunteti bogati!

Spune-ne cum vi s-a parut si care a fost reactia celui mic la propunerile noastre sau daca voi aveti alte asemenea activitati preferate.

Recomandări