3 măști faciale de primăvară

3 măști faciale de primăvară

Fiecare dintre noi îşi doreşte să rămână tânără şi frumoasă cât mai mult timp. Şi felul în care arătăm depinde, în mare măsură, de aspectul pielii.

Cum se aplică o mască facială

Îngrijirea pielii este un „ritual” obligatoriu, care trebuie respectat cu regularitate dimineaţa şi seara.

E bine ca o dată pe săptămână să aplicăm o mască nutritivă. Aceasta se aplică corect începând de la bărbie spre tâmple, de la buza superioară spre lobul urechii şi de la rădăcina nasului spre tâmple, folosind un burete special sau puţină vată.

Zona din jurul ochilor se lasă liberă sau putem aplica o cremă nutritivă.

Masca se lasă să acţioneze 20-25 de minute, apoi se îndepărtează fără a freca pielea. Se şterge faţa cu o loţiune tonică, apoi se aplică o cremă hrănitoare.

Mască tonică nutritivă pentru toate tipurile de ten

1 gălbenuş de ou care se freacă bine cu 100 g de smântână, la care se adaugă coaja rasă de la o lămâie. Se lasă 15 minute, după care se adaugă o linguriţă de ulei de măsline. Amestecăm bine pasta obţinută şi o aplicăm pe faţă. Se lasă până se usucă, apoi se îndepărtează cu apă călduţă.

Mască pentru îndepărtarea ridurilor

Se bate uşor un albuş, apoi se amestecă cu o lingură de miere din flori de tei, două linguri de iaurt şi câteva picaturi de ulei de levănţică. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătește cu puţină apă.

Mască pentru stimularea circulaţiei sângelui

Luăm o banană coaptă, o strivim cu furculiţa până devine pastă. Se amestecă apoi cu două linguri de brânză de vaci, o lingură de smântână şi un gălbenuş de ou. Se aplică pe faţă şi pe decolteu. Se lasă să acţioneze 30 de minute.

Nu uita! Ca să ai o piele frumoasă şi sănătoasă trebuie să bei zilnic 2 litri de apă. Aceasta este absolut necesară nu numai pentru frumuseţe, ci şi pentru sănătatea organismului, în general.

Text: Tina VLAD

Recomandări