5 beneficii ale lecturii. Citește în fiecare zi ca să îți recapeți liniștea

5 beneficii ale lecturii. Citește în fiecare zi ca să îți recapeți liniștea

Lipsa de energie sau chef nu sunt un argument valid ca să nu citești. Lilie Nalana, blogger american care scrie despre industria de carte, a alcătuit o listă cu scuzele pe care oamenii le invocă cel mai des pentru a nu citi:

1. Cititul nu-mi va folosi la nimic în viață. Potrivit serialreaders.com, scriitorul american Dr. Seuss spunea: "Înveți tot mai multe, pe măsură ce citești. Cu cât știi mai multe, cu atât mai diverse îți vor fi opțiunile".

2. Cărțile sunt scumpe. Clișeu - găsești în librăriile online bestseller-uri de peste 250 de pagini la prețuri accesibile!

3. Cărțile mă țin izolată de oameni. După ce te-ai apucat de citit, o să îți fie mai ușor să interacționezi cu oamenii, pentru că vei avea mereu subiecte noi de discuție.

4. Mă plictisesc citind. Imposibil - citind, îți antrenezi creierul. Așa cum joggingul e bun pentru inimă și circulație, cititul e bun pentru creier. The Huffington Post scrie că exersarea capacităților creierului îi întârzie îmbătrânirea.

Dacă te numeri printre oamenii care invocă scuze ca cele de mai sus și evită să își facă o obișnuință din citit, s-ar putea să îți refuzi, de fapt, singură, liniștea și starea de bine care te-ar putea face fericită. Cititul îți poate aduce o mulțime de beneficii. Câteva dintre ele sunt prezentate mai jos:

1. Îți găsești liniștea mai ușor

Cititul unei cărți de spiritualitate sau cu subiect pozitiv, menit să insufle optimism, îți face bine fizic, contribuind la reglarea tensiunii tale arteriale. O stare de calm te va cuprinde, după doar câteva pagini citite. Bune sunt și cărțile de autoperfecționare, a căror lectură i-a ajutat să se calmeze până și pe cititorii care sufereau de tulburări de personalitate.

2. Devii mai organizată

E suficient să citești câte puțin, în fiecare zi, ca să te bucuri din plin de efectele lecturii. Scriitorul american James Clare a constatat că, citind doar 20 de pagini în fiecare zi, a terminat nu mai puțin de 30 de cărți într-un an. Fără efort.

Tehnica scriitorului american: și-a început, vreme de un an, fiecare zi, scriind pe o foaie trei lucruri pentru care era recunoscător în viață. Apoi a citit câte 20 de pagini și abia după s-a ocupat de treburile cotidiene. Asta e tot ce ai de făcut, ca să-i urmezi exemplul lui James Clare și să te bucuri de rezultate la fel de bune.

3. Îți crești capacitatea de concentrare

Pe internet, ești obligată să îți folosești atenția distributivă, iar asta îți obosește creierul. Când citești o carte, întreaga atenție îți este captată de poveste, iar asta îți crește capacitatea de concetrare. Douăzeci de minute de lectură înainte de serviciu te pot ajuta să îți rezolvi mai eficient sarcinile zilei.

4. Memoria ți se îmbunătățește

Pe măsură ce citești, reții nume de personaje, caracteristici care le diferențiază sau răsturnări de situație. Cu toate că sunt destul de multe informații, creierului îi este ușor să le rețină. Și fiecare informație nouă pe care o memorezi creează noi sinapse (căile pe care circulă informația, în creier) și le îmbunătățește pe cele deja existente.

5. Îți îmbogățești vocabularul

Pe măsură ce citești, afli tot mai multe cuvinte care își vor face loc în vocabularul tău de zi cu zi. Iar capacitatea de a vorbi frumos despre cât mai multe lucruri e un avantaj pentru tine. Oamenii cu vocabular dezvoltat se descurcă mai ușor în orice situație și au șanse mai mari de promovare, indiferent unde muncesc.

Sursa

Recomandări